SARAYKÖY'DE CUMHURİYET COŞKUSU SOKAKLARA TAŞTI

Sarayköy Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen fener alayı yürüyüşüne yoğun ilgi gösteren vatandaşlar Cumhuriyet coşkusunu doruğa taşıdı.

  • 30 Ekim 2023 - 17:47
  • Son Güncelleme : 30 Ekim 2023 - 17:51

Sarayköy'de Cumhuriyet'in 100. yıl coşkusu bir hafta boyunca yaşandı. Sarayköy Belediyesi'nin düzenlediği 7'den 70'e her kesimden vatandaşın katıldığı kutlama programlarında spor, sanat, söyleşi, ziyaretler ve yarışmalar yer aldı.  Coşkunun hâkim olduğu Cumhuriyet kutlamalarında Sarayköy Belediyesi, tüm vatandaşlara Türk Bayrağı hediye etti.

Bir hafta boyunca devam eden 100. yıl kutlama programının finali yüzlerce Sarayköylü vatandaşın katıldığı fener alayı yürüyüşü ile taçlandırıldı.

Muhteşem bir birlikteliğin sergilendiği Cumhuriyet Yürüyüşüne, Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçe protokolü ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Havuz tesislerinden başlayan yürüyüşe vatandaşlar ellerine aldıkları meşalelerle, Türk Bayraklarıyla ve Atatürk posterleriyle katıldı.

Büyük katılımın yaşandığı yürüyüşte renkli görüntüler oluştu. Vatandaşların heyecanı ve coşkusu milli birlik ve beraberlik ruhunu en güçlü şekilde yansıttı. Yürüyüşün sona erdiği Sarayköy Belediye binası önünde coşku meşaleler ve 100. yıl şarkıları, marşlarıyla devam etti. Yüzlerin hep birlikte söylediği marşlara havai fişek gösteri de eklendi, coşku zirveye taşındı.

Konuşma yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu en özel gecemizde bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere sonsuz teşekkürümü sunuyorum. Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimizin yer aldığı bir hafta boyunca hemşehrilerimizle, gençlerimiz ve çocuklarımızla 100. yılımızı doyasıya kutladık. Sarayköy’de bu gece Cumhuriyet coşkumuzun zirvesini gerçekleştirdik. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimiz ve gazilerimizin büyük fedakârlıklar vererek kurduğu Cumhuriyetimizi yaşamak, yaşatmak, büyütmek ve en yukarıya çıkarmak boynumuzun borcudur.  Vatanımızı, şehrimizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için elimizden gelenin fazlasını yaparak çalışacağımıza söz veriyoruz. Ben başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Bayrağımız hiç inmesin, ezanımız hiç dinmesin. Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Paşa, yaşasın büyük Türk milleti, yaşayın Türkiye Cumhuriyeti, ne mutlu Türk’üm diyene” dedi. 

Kaymakam Cantürk ise, “Değerli Sarayköylüler sizleri çok seviyoruz. Tüm etkinliklerimizde bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Sarayköy’de bu akşam Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir final kutlaması yaptık. İnşallah bundan sonra da nice bayramları birlikte kutlarız” diye konuştu.