CUMA HAYRI KORONAVİRÜSE DAVETİYE ÇIKARMASIN!

Salgının en çok artış gösterdiği illerden biri olan Denizli'de her Cuma günü iş yerleri önünde yapılan hayırlar koronavirüse davetiye çıkarıyor. Uzmanların uyarılarına ve alınan tedbirlere gönüllü tedbirler de uygulanmazsa gidişat daha kötü sonuçlar doğurabilir.

  • 19 Kasım 2020 - 18:23
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Bir çok ilde olduğu gibi Denizli'de de salgının boyutu günden güne büyüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamasıyla alınan yeni tedbirlere gönüllü tedbirlerde alınmazsa durumun kötü sonuçlar doğuracağı konusunda uyarılarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; "Salgına karşı zorunlu tedbirler tekrar hayatımızda. Zorunlu tedbirlerin amacı, hareketliliği, dolayısıyla salgının yayılma hızını ve hastanelerin yükünü azaltmaktır. Tedbirlerin amacına gönüllü olarak da destek verelim. Hareketliliği azaltalım. Mümkün olduğu kadar evimizde kalalım" uyarısında bulunurken, bizde haberci kuş olarak Denizli'de dikkat edilmeyen bir konuya dikkatleri çekmek istiyoruz.

Gönüllü tedbirler almak ve salgına karşı bilincin güçlenmesi gereken bu günlerde, Cuma günleri özellikle iş yerleri önünde kutular içerisinde yapılan hayırlar salgına davetiye çıkaran cinsten. İnsanların ellerini daldırarak aldığı hayırlar salgının yayılma hızını arttırabilir. Olası bir taşıyıcı hayırdan aldığı taktirde onlarca kişiye virüsün bulaşmasına sebebiyet verebilir. Bu tarz bir sorunla karşılaşılmaması için ise uzmanlar uyarıyor. Lütfen bireysel olarak da tedbiri elden bırakmayalım.