ÇİVRİLLİ MUHTAR ÖLMEYİ YASAKLADI!

Mezarlığında yer kalmayan mahallenin muhtarı ölmeyi yasakladı. Çivril’in en büyük mahallerinden biri olan Gürpınar mahallesinin mezarlığında yeni mezarlar için yer kalmadı. Muhtar, yetkililerden yeni mezar yeri yapılması konusunda acil yardım bekliyor.

  • 03 Ağustos 2023 - 19:31
  • Son Güncelleme : 04 Ağustos 2023 - 21:17

Denizli'nin Çivril ilçesi Gürpınar mahalle muhtarı Semih Vural, köy mezarlığının tamamen dolduğunu belirterek yeni mahallesine yeni mezarlık yapılmasını istedi. Yaklaşık 100 yıldır kullanılan yaklaşık 26 BİN metrekare alan üzerindeki mezarlığın tamamen dolduğunu belirten muhtar Vural “mezarlığımız köyün kurulduğundan beri kullanılıyor artık yer kalmadı. 25 BİN 800 metrekareden büyük bir alanda mezar kazacak yer yok en fazla 15 kişilik daha bir boşluk kaldı. Gürpınar’a acilen yeni bir mezarlık alanı yapılmalı” dedi. Mahallenin 3.700 nüfusa sahip olduğunu belirten muhtar Vural “ Gürpınar mahallemiz Çivril’in en büyük mahallesi, şu anda mahallede 4 BİN kişiye yakın nüfus var. Köyümüzün yurtdışı bağlantısı olduğu için yurt dışında yaşayan en az bu kadar daha hemşerimiz var. Yani köyümüz aslında neredeyse 10 BİN kişiye hizmet verdiğimiz bir köy. Bu kadar çok insanın olduğu yerde doğal olarak mezarlık da büyük ihtiyaçların başında geliyor. Köyümüzün mezarlık olarak kullanılan alanı çok uzun yıllardır kullanılan bir yer. 2005 yıllarında Gürpınar Belediyesi tarafından mevcut mezarlığın yanındaki arsalar bağış ya da istimlak edilmek suretiyle mezarlığa dahil edildi ve mezarlık alanımız genişletildi. Aradan geçen 20 yıllık zaman zarfında, sonradan alınan yerlerde doldu. Şimdi mezarlığımızda en fazla 15 kişiyi defnedebileceğimiz yer kaldı. Acilen mezarlık alanı belirlenmeli ve düzenlemesi yapılmalı. Allah sıralı ölüm versin de köyde neredeyse ölmeyi yasaklayacağız, çünkü mezar yerimiz kalmadı” dedi.

Valiliğe dilekçe ile müracaat etti

Durum ile ilgili olarak Denizli Valiliğine başvuru yaptığını belirten muhtar Semih Vural “daha önce üç defa valiliğe durum ile ilgili dilekçe verdim. En son Mart ayında dilekçe yazdım durumu tekrar ilettim, konuyla ilgili olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Mezarlık İşlerinden geldiler mezarlığın yan tarafında bulunan belediyeye ait arsa ile ilgili Tevhid ve İfraz işlemlerinin devam ettiği bildirildi. Ne zaman sonuçlanacağına dair bir bilgi vermediler” dedi.

Mezarlığın yan tarafındaki arsanın mezarlığa dahil edilmesinin geçici bir çözüm olacağını ifade eden muhtar Vural “mezarlığın yan tarafında belediyeye ait bir arsa var bu arsayı mezarlığa dahil etmeyi planlıyorlar ama bu alan çok büyük değil ve en fazla beş yıllık bir ihtiyaca cevap verir. Bizim yeni ve büyük bir mezarlığa ihtiyacımız var. İlave edilecek alan geçici çözüm olur” dedi.

Kaynak: Yesilçivrilgazetesi