KÜÇÜK YAŞTA SAHNENİN HEYECANINI YAŞIYORLAR

Merkezefendi Belediyesi’nin açtığı ‘Yaratıcı Drama Kursu’nda 80 öğrenci eğitim görüyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “İlçemizdeki kültür ve sanat sevgisini git gide büyütüyoruz” dedi.

  • 03 Ağustos 2023 - 19:25
  • Son Güncelleme : 04 Ağustos 2023 - 21:17

Kültür ve sanat alanında 7’den 70’e tüm vatandaşlara kurslar açan Merkezefendi Belediyesi, ilçe genelindeki faaliyetlerini sürdürüyor. Çocukların kişisel gelişimlerine, özgüvenlerine ve yaratıcılıklarına katkıda bulunmak amacıyla açılan ‘Yaratıcı Drama Kursu’nda uzman eğitmenler tarafından eğitim veriliyor. 80 minik öğrenci temel oyunculuk becerilerinin yanı sıra doğaçlama, yaratıcılık ve konsantrasyon konularında eğitim alıyor.

SOSYAL BECERİLERİ GELİŞİYOR

Yaratıcılığı artıran ve hayal gücünü geliştiren çocuk oyunları ile zenginleştirilen kurslar ile öğrencilerin yaratıcı drama alanında hızlı bir gelişim göstermesi sağlanıyor. 5-6 yaş, 7-9 yaş ve 10-12 yaş arasındaki öğrencilere Merkezefendi Kültür Merkezi’nde verilen eğitimler 5 Eylül’e kadar devam edecek.

“ÇOCUKLARIMIZ YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR”

Yaratıcı drama eğitimleri ile çocukların öğrenme sürecini eğlenceli hale getirdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Minik öğrencilerimiz için açmış olduğumuz yaratıcı drama kursumuzda onlarca çocuğumuz eğitim görüyor. Kursa katılan çocuklarımıza ses nefes egzersizleri, rol çalışmaları, oyunculuk ve birçok konuda eğitimler veriliyor. Yaptığımız etkinlik ve çalışmalar ile ilçemizdeki kültür ve sanat sevgisini git gide büyütüyoruz” ifadelerini kullandı.