BAŞKAN ATLI: TEK VE EBEDİ BAŞKOMUTANIMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TÜR

Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başkomutanlık unvanının verilmesinin 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

  • 04 Ağustos 2023 - 17:28
  • Son Güncelleme : 07 Ağustos 2023 - 10:49

Başkan Atlı mesajında, “Tek ve Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’e Başkomutanlık unvanının verilmesinin 102. yıl dönümünde, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, özlem ve minnetle anıyoruz” dedi.

Başkan Atlı, “TBMM Tüm Yetkileri Mustafa Kemal Paşa’ya Verdi”

1921 yılında Yunan Ordusu Anadolu’nun içlerine doğru ilerlemiş ve Eskişehir’i ele geçirmişti. Ordumuz yeterli güç ve imkana sahip değildi. Mustafa Kemal Paşa ordumuzu plânlı bir şekilde Sakarya Nehri gerisine çekmeye başladı. Ordumuz 21 Temmuz’da yapmış olduğu taarruz ile başarılı olamayınca Mustafa Kemal Paşa’nın emriyle Türk Ordusu hem güvenliğini sağlamak hem de savaşa hazırlanabilmek için Sakarya Irmağının doğusuna çekildi. Yunan ordusu ile Eskişehir’den çıkmış, doğuya doğru ilerlemekteydi. Ankara’da bulunan Meclis, Kayseri’ye göç etmek üzereydi. Savaşın kazanılamayacağı söylentileri halk arasında kulaktan kulağa yayılıyordu. Bazı milletvekilleri, Mustafa Kemal Atatürk’e ordunun başına geçmesi gerektiğini ifade etmeye başladılar. Bu kişiler, iki grupta toplanıyordu. Bunların bir kısmı Mustafa Kemal Atatürk’e’ güvenirken, diğer bir kısmı da güvenmiyorlardı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ordunun başına geçmek için TBMM’nin bütün yetkilerinin üç ay için kendisine devredilmesini istedi. Çabuk karar almak ve alınan kararı anında uygulamak isteyen Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ‘Türk Orduları Başkomutanı’ olarak atandı ve Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlandı. Ülkemizin her karış toprağına sahip çıkan ve tüm olumsuzluklara rağmen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasında büyük bir sorumluluk üstlenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, saygı ve özlemle anıyorum. Mekanları cennet olsun” şeklinde konuştu.