BERBEROĞLU, AYLAR ÖNCE O BÖLGEYİ İŞARET ETMİŞTİ

Pamukkale Akköy Mahallesi’nde bulunan Ziraat Bankası şubesinin başka bir yere taşınacağını öğrenen çiftçiler, karara tepki gösterdi. Banka önünde oturma eylemi yapan kalabalık, karardan vazgeçilmesini talep etti. İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Türkay Berberoğlu'nun da bulunduğu eylemde Berberoğlu konuyla ilgili aylar önce uyarıda bulunduklarını dile getirdi.

  • 15 Ağustos 2023 - 14:38
  • Son Güncelleme : 15 Ağustos 2023 - 14:51

Pamukkale ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’nde 1985 senesinden beri hizmet veren Ziraat Bankası, şube konumunu başka bir noktaya taşıma kararı aldı.


38 yıldır hizmet aldıkları banka şubesinin kapanacağını öğrenen yüzlerce çiftçi, dün sabah erken saatlerde şubenin önünde toplanarak eylem kararı aldı.


Eyleme İYİ Parti Pamukkale İlçe Başkanı Türkay Berberoğlu'da katıldı. Berberoğlu konuyla ilgili 2 Mart tarihinden bu yana şikayetlerimiz ve takibimiz sürüyor diyerek alınan karara tepki gösterdi.


Karara pantolonunu çıkartarak tepki gösteren 72 yaşındaki üretici Hayati Acar; "Bölgedeki çiftçiler, banka şubesi burada yokken Denizli’de bulunan bankaya gidip kredi çekemiyordu. Banka şubesinin açılışıyla birlikte çiftçimiz kalkındı ve her ihtiyacını görebilecek hale geldi. Bu nedenle de bankanın gitmemesi gerekli. Artık bir şey kalmadı, bir donumuz kaldı. Donumuzu götürsünler, biz çıplak gezmeye hazırız” diye konuştu.