BEKLENEN İHALE SONUNDA YAPILDI 6 FİRMA TEKLİF VERDİ

Yapımı yılan hikayesine dönen Denizli-Aydın Karayolu ihalesi Ankara'da bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü binasında yapıldı.

  • 03 Temmuz 2020 - 19:18
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Aydın Karayolu’nun herkes tarafından beklenen ihalesi yapıldı. Yaklaşık 2 yılda tamamlanması planlanan proje için 6 firma yarışırken, proje yap işlet devret modeli ile yapılacak. Daha önce defalarca ertelenen ihaleye 6 firmanın teklif verdiği öğrenildi.

İhalenin sona ermesinin ardından Karayolları Genel Müdürlüğü ihaleyi kazanan firmanın vermiş olduğu teklifte aksaklık olup olmayacağını inceleyecek. Tüm Denizli’nin dört gözle beklediği ihalenin kazananı İhale Komisyonu’nun yapacağı incelemenin ardından belli olacak.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün İhale Komisyonu’nun ihale kazananını bugün veya en geç yarın açıklaması bekleniyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ihalede 6 firma teklif verdi. 140 kilometre otoyol ve 23 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 163 kilometre uzunluğunda yapılacak otoyol, mevcut Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağından başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar’a ulaşacak. Çeltikçi-Korucuk-Kocadere istikametinde devam edecek otoyol Kocabaş mevkiinde sonlanacak.

Projenin hayata geçmesi durumunda Denizli-Aydın Otoyolu İzmir istikametinde var olan otoyol ile birleştirilecek. Ayrıca Denizli-Antalya istikametinde yapılacak yol ile birlikte Antalya-İzmir arasında bir köprü görevi görecek.

Otoyol inşaatı, ihalenin sonuçlanmasının ardından 3 yıl içerisinde tamamlanacak. Teklif ve ayrıntılı çalışmaların tamamlanmasının ardından geçiş ücreti üzerinden indirim yapılarak en düşük teklifi veren firma teknik yeterlilikleri incelendikten sonra sözleşmeye davet edilecek. Otoyolun 3 yıldan önce bitirilip işletmeye alınması halinde, yapım süresinden artan bu süren, İşletme Süresi’nin sonuna ilave edilecek ve İşletme Süresi’nin sonuna ilave edilen bu süre için garanti ödemesi yapılmayacak.