BAŞKAN AYDOĞAN: PROMOSYON TİYATROYA DÖNDÜ

2022 Mart ayında yürürlüğe giren 7760 lira promosyon ihale bedelinin beklentilerin çok altında olması ve enflasyon karşısında erimesi sonucu, Haziran ayından itibaren birçok sendika revizyon talebini İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sözlü ve yazılı olarak iletti.

  • 04 Mart 2023 - 21:33
  • Son Güncelleme : 04 Mart 2023 - 21:38

Konuyla ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Namık Kemal Aydoğan;  "Sendikalardan gelen talepler sonunda 2022 Eylül ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde sendika başkanlarının katıldığı toplantıda, ilgili bankanın revizyonu kabul etmediği öğrenilince en kısa sürede yeni bir ihalenin yapılması, sendika başkanlarınca talep edilmiştir" dedi.

Başkan Aydoğan yaptığı açıklamayı şu şekilde sürdürdü:

Ülke genelinde Ağustos-Eylül aylarında 40.000-50.000 lira düzeyinde yurt genelinde ihaleler yapıldığı bilinmektedir. Bugün ise bu rakamlar 15.000-18.000 lira seviyesine inmiştir. Buldan ilçemizde 18.000 liraya, Sarayköy ilçemizde 16.500 liraya ihale sonuçlanmıştır. İl milli Eğitim Müdürlüğünde 2 Mart 2023 Perşembe günü yapılan ihalede hiçbir banka ihale açılış bedeli olan 15.000 lirayı bile vermemiştir. 

Yapı Kredi Bankası hiçbir iyileştirme yapmayıp yalnızca ek yıl için 2600 lira teklif vermiş, Ziraat ve Vakıflar Bankası hiç teklif vermemiş, Halk Bankası cayma bedelinin bile altında 5.000 lira teklif vermiştir! Kamu bankaları ağız birliği etmişçesine ya teklif vermemiş ya da çalışanları adeta borçlu çıkaracak teklif sunmuştur.

Bankalar 11.000 eğitim emekçisiyle adeta dalga geçmiştir. Aklımızla alay etmiştir. Bu ekonomik kaybın sorumlusu 6 aydan bu yana komisyonu toplayamayan, yani demiri tavında dövemeyen İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve ihale komisyonudur.

Yaklaşık 11.000 eğitim emekçisinin maaş, ek ders ve benzeri ödemelerinden milyonlar kazanan bankalar sadaka verir gibi teklifler sunmuştur.  İl Milli Eğitim Müdürlüğü de bankaların eğitim çalışanlarını hor gören bu tavrına seyirci kalmıştır. 

Eğitim-iş süreci başından beri takip etmektedir. Okullarda, alanlarda her türlü eylem ve tepkileri göstererek eğitim emekçilerinin hakkını korumaktadır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu enkazı kaldırıp, eğitim çalışanların hakkını koruyan bir ihale sürecini derhal hayata geçirmelidir. Acilen talep ediyoruz.