BABADAĞ TANITIM GÜNLERİ, EL EMEĞİ VE GİRİŞİMCİ KADINLAR FESTİVALİ SONA ERDİ

Babadağ Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren Babadağ Tanıtım Günleri, El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali binlerce kişinin katılımıyla sona erdi. Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, “Festivalimize katılan 350 kadın girişimcimiz ile festival coşkusunu hep birlikte yaşadık. Turizm Yolunda Babadağ’ımızı kültür, sanat ve turizmin merkezi haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

  • 11 Temmuz 2023 - 15:58
  • Son Güncelleme : 11 Temmuz 2023 - 16:03

Babadağ Belediyesi tarafından düzenlenen Babadağ Tanıtım Günleri, El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali binlerce kişinin katılımıyla sona erdi. 2 gün süren festival boyunca kadın girişimciler birbirinden kıymetli el emeği göz nuru ürünlerini Babadağ’da sergiledi. Birbirinden farklı etkinlikler ile hem çocukların hem de yetişkinlerin doya doya eğlendiği Babadağ Tanıtım Günleri, El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali son gününde, Babadağ’a özgü lezzetlerin yarıştığı Yemek Yarışması, ardından Denizli’ye özgü türküleri ile büyük beğeni toplayan Ozan Ozanca konseri ile sona erdi. Binlerce kişinin katılım sağladığı festivalde kadın girişimcilerin ürünleri oldukça beğeni topladı.


350 KADIN GİRİŞİMCİ EL EMEĞİ ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİ

Vatandaşların 2 gün süren Babadağ Tanıtım Günleri, El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali’nde eğlenceye doyduklarını belirten Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, “2 gün boyunca Babadağ’ımızda ziyaretçilerimizi ağırladık. Katılım oldukça yoğun oldu. Festival boyunca hem çocuklarımız hem de aileleri doyası eğlendi. El emeği ürünlerin yer aldığı 350’yi aşkın kadın girişimcilerimiz stantlarımızda el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.  Festivalimizde birbirinden güzel kültür sanat etkinliklerini gerçekleştirdik. İlk günden binlerce vatandaşımız katılımıyla yoğun ilgi gören festivalimizde dans grupları, WorkShop Eğitimleri, Canlı Langırt, Palyaço Ekibi, Müzik Şöleni, Bando Takımı Kortej Yürüyüşü, Şişme Oyun Parkı, Kar Şöleni ve Rodeo ile damga vurduk. Festivalimizin ilk gününde sahne alan Gökçe, ikinci gününde ise Ozan Ozanca birbirinden güzel şarkılarıyla renk kattı. 350 kadın girişimcimiz yer aldığı festivalimizde girişimci kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini sergilemenin ve satmanın mutluluğunu hep birlikte yaşadık. Festivalimize katılan 350 kadın girişimcimizin eline emeğine sağlık. Bizler girişimci kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


BABADAĞ’A ÖZGÜ LEZZETLER YARIŞTI

Festivalin ikinci gününde Babadağ’a özgü lezzetlerin yarıştığı Yemek Yarışması’nda birbirinden eğlenceli dakikalar yaşandı. BASİAD Başkanı Doğan Değirmenci, Seda Kasapoğlu, Nimet Dinç ve Güler Bol’un juri üyeliği yaptığı yemek yarışmasında Babadağ’da nesilden nesile geçen özel tarifler ile yöresel lezzetler yarıştı.  Çok sayıda kadının katıldığı yemek yarışmasında Babadağ’a özgü patlıcan dolmasıyla birinci olan Cansel Döner, Babadağ keşkeğiyle ikinci olan Meliha Ölmez ve Kuyruk Yağı Helvasıyla ikinci olan Betül Gezgin’e plaket ve hediyelerini Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı takdim etti. Denizli’nin en zengin mutfak kültürüne sahip ilçelerinden biri olan Babadağ’da çorbalar, et yemekleri, hamur işleri ve tatlılar olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, dereceye giren kadınlar Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ve jüri üyelerine teşekkürlerini iletti.


OZAN OZANCA TÜRKÜLERİYLE BABADAĞ’I COŞTURDU!

Babadağ Tanıtım Günleri, El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali’nde iki gün boyunca devam eden sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra Denizli’ye özgü türküleri ile tanınan Halk Sanatçısı Ozan Ozanca, festivalin son gününe damgayı vurdu. Sosyal ve kültürel alanda birçok projeye imza atan Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, “Bizler her zaman sanatçının, kadınlarımızın ve emekçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Turizm Yolunda Babadağ projemiz için çalışmalarımız devam edecek.  Her fırsatta çeşitli etkinlikler ile Babadağ halkımızı bir araya getiriyoruz.  Festival boyunca bizleri yalnız bırakmayan Kıymetli Babadağ halkına, Denizli’den gelen misafirlerimize, kadın girişimcilerimize, Belediye personellerimize, MEC Ajans’a, muhteşem türküleri ile gecemize renk katan Ozan Ozanca’ya  Sanayi Odası Başkanımız Selim Kasapoğlu’na, BASİAD Başkanı Doğan Değirmenci’ye, Tavas İlçe Başkanımız Hasan Keçeci’ye, İYİ Parti İlçe Başkanımız Ayşen Yümsek’e, Babadağ İlçe Başkanımız Mehmet Altınöz’e Demokrat Parti İlçe Başkanımız Ali Gürcan Atlı’ya sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. İnşallah daha güzel etkinliklerde yine bir araya geleceğiz” şeklinde konuştu.