IŞIKLI GÖLÜ'NDE TUVALET KRİZİ!

Denizli’nin yeni turizm çekim merkezi Işıklı Gölü’nde tuvalet krizi yaşanıyor. Her gün yüzlerce kişinin nilüfer turu için ziyaret ettiği gölde tuvaletin bulunmamasından dolayı talep üzerine bölgeye yerleştirilen tuvaletler DSİ’nin karşı çıkmasıyla kaldırıldı. DSİ’nin regülatör alanı olduğu ve tekne turları için güvenli olmadığı için bölgeye insan girişine ve kullanımına izin verilmediği iddia edildi.

  • 11 Temmuz 2023 - 08:04
  • Son Güncelleme : 11 Temmuz 2023 - 08:15

Ege Bölgesinin en büyük tatlı su göllerinin başında gelen ve son zamanlarda Nilüfer Çiçeği turları ile turizm merkezi haline gelen Işıklı gölünün Seraserli ve Sundurlu kıyılarından göle açılan ziyaretçiler bölgede tuvalet olmadığı için zor anlar yaşıyor. Tekne sırası beklerken tuvalet ihtiyaçlarını ağaç arkalarında gidermek zorunda kalan misafirler, maruz bırakıldıkları duruma tepki göstererek “yüzlerce kilometre yoldan gelip tuvalet ve su bulamamak anlaşılır bir durum değil. Hangi turizm bölgesinde böyle bir durum olabilir ki. Saatlerce yol geliyoruz ve saatlerce sıra bekliyoruz o esnada tuvaletimizi yapacak hiçbir yer yok. Çoğu kişi gidip ağaçların arasında ihtiyacını gideriyor” diyerek duruma tepki gösterdiler.

BELEDİYE KOYDU DSİ İZİN VERMEDİ

Çivril Belediyesi bölgedeki tuvalet ve lavabo ihtiyacını gidermek için teknecilerden gelen talepler doğrultusunda iki portatif tuvalet yaptı. Yapılan tuvaletlerin kendi sahasında kaldığını iddia eden DSİ, tuvaletleri olduğu yerden kaldırınca tuvalet krizi baş gösterdi. Yerleştirilen tuvaletlerin kaldırılarak köyün Pazar yerine bırakıldığını belirten tekneciler “Belediye ile görüştük ve bize sezon açılırken iki adet tuvalet yaptılar teslim ettiler. Daha sonra DSİ sahanın kendisine ait olduğunu ve tuvaletlerin kaldırılmasını istedi. Mecburen kaldırmak zorunda kaldı. Nilüfer Sezonu 2 – 2,5 ay sürüyor o sürede burada kullanılmasına izin vermediler. Şimdi her gün yüzlerce kişi maalesef tuvaletini DSİ’nin sahasındaki ağaçların altına yapmak zorunda kalıyor” dediler.

BELEDİYEDEN TUVALET AÇIKLAMASI

Belediyeden konu ile ilgili olarak yapılan bilgilendirmede, gelen talep ve istekler doğrultusunda büyük ihtiyaç olan tuvaletler, Belediyemiz tarafından Seraserli mahallemizdeki tekne turu yapılan alana yerleştirilmiştir. Ancak bölgenin DSİ’ye ait olmasından dolayı kurumun itirazı ile monte edildiği yerden alınmış ve köy kapalı pazaryerine götürülmüştür. Saha DSİ sorumluluk alanında olduğu için Belediye olarak saha içinde herhangi bir tasarruf hakkımız bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

SAHA İNSAN HARAKETLİLİĞİ İÇİN GÜVENLİ DEĞİL DSİ

Denizli Şube Müdürlüğünden konuyla ilgili olarak açıklama yapılmazken sahanın regülatör alanı olduğu ve tekne turları için güvenli olmadığı için bölgeye insan girişine ve kullanımına izin verilmediği iddia edildi.

SORUNU ÇÖZMEK İÇİN GEREKLİ ADIMLAR ATILMALI

Yaşananların Çivril ve ülke turizmine büyük darbe vurduğunu ifade eden ziyaretçiler sorunun çözümü için gerekli girişim ve adımların atılması gerektiğini ifade ederek “gerekli görüşmeler yapılmalı ve sorunu çözmek için tüm adımlar atılmalı. Çivril ve Denizli’ye hiçte yakışmayan bu durumun en kısa sürede çözüme kavuşacağını umuyoruz” dedi.


Kaynak: Genç Çivril Gazetesi