AV. OZAN ORPAK İLE DEPREMİN ARDINDAN

Avukat Ozan Orpak, Haberci Kuş instagram canlı yayınına katılarak depremin ardından yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

  • 13 Şubat 2023 - 13:49
  • Son Güncelleme : 13 Şubat 2023 - 13:54

10 Şubat tarihinde Denizli Adliyesi’ne giderek Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından yıkılan binaların müteahhitleri hakkında suç duyurusunda bulunan Av. Ozan Orpak; “Sadece müteahhitler değil yıkılan binalara ruhsat ve imar izni veren imzası bulunan herkes için suç duyurusunda bulunuyoruz” demişti. Haberin çok dikkat çekmesi ve vatandaşların bu tarz bir reflekse karşılıksız kalmaması sonrasında canlı yayınımıza katılan Orpak, önemli açıklamalarda bulundu.

İlk olarak tüm Türkiye’nin başı sağolsun diyen Av. Ozan Orpak; “Tarifsiz bir acı yaşıyoruz, yediğimiz yemek içtiğimiz su bizlere haram oldu bu dönemde. Fakat acımızı bir kenara bırakırsak yapmamız gerekenlerde var ve bunun farkındayız. Öncelikle Denizli Barosu’nun bir kampanyası başlamıştı. Sonrasında Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin ve Merkezefendi Belediyesi, Pamukkale Belediyesi yardım kampanyalarını başlattı. Ben genellikle Merkezefendi Belediyesi ve Denizli Barosu’nun yardım kampanyalarındaydım ve üstümüze düşen neyse yapmaya çalıştık” dedi.

Müteahhitler ve ruhsat, imar izinleri verenlere karşı açtıkları dava hakkında bilgilendirmede bulunan Avukat Ozan Orpak; “Denizlideyiz ve Türkiye’nin tüm şehirlerinde olduğu gibi yüreğimiz yanıyor. Bizim bu tarz yaşadığımız afetlerin ardından kötü tecrübelerimiz var” diyerek bazı istatistikleri verdi.

Orpak verdiği istatistiklerde Türk yargısına inançlarının çok yüksek olduğunu fakat 1999 depreminde çok acı tecrübeler edindiklerini dile getirdi. Av. Ozan Orpak; “Gölcük depreminde toplam 2100 dava açıldı. Ama bu davaların ardından Rahşan affı çıktı ve 1800 dava düştü ve geriye 300 dava kaldı. Bu 300 davadan ise geriye hafızamızda kalan Veli Göçer oldu. Göçer ise kısa süren tutukluluk sürecinin ardından tahliye edildi. Bu 300’e yakın davadan 25 tanesinde mahkumiyet kararı çıktı. Bu 25 kişiden ise infaz dilen kimse olmadı” dedi.

Röportajımızın hepsi ve Av. Ozan Orpak’ın önemli açıklamaları aşağıda bulunan videoda mevcuttur.