ALİ KURT PROJELERİYLE BASININ KARŞISINA ÇIKTI

Sosyal demokrat bir anlayışla CHP’nin derman belediyeciliği felsefesi ile aday adayı olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkan Aday Adayı Ali Kurt, projelerini düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı. Sorunları tek tek not aldıklarını ve uzun zamandır çalıştıklarını belirten Kurt, ekibindeki Prof. Dr. Halim Ceylan ile birlikte projelerini tek tek sıraladı.

  • 05 Aralık 2023 - 19:26
  • Son Güncelleme : 05 Aralık 2023 - 20:10

Daha önce yaptığı basın açıklaması ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklayan Ali Kurt, Şiir Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla bu kez de projelerini kamuoyu ile paylaştı. Konuşmasının başında öncelikle eğitimci ve matematikçi olduğuna vurgu yapan Kurt, analitik düşünebildiğini ve bunu da ilçenin sorunlarını çözme noktasında kendisine ve ekibine fayda sağlayabileceğini dile getirdi.


“BU İŞLER BENLE DEĞİL, BİZLE OLUYOR”

Pamukkale ilçesindeki sorunların tamamına hakim olduklarını ve bu anlamda uzun süredir ekibi ile birlikte çalışmalar da yürüttüklerini ifade eden Ali Kurt, “Özellikle beyninin sol lobunu kullanabilen arkadaşlarımla birlikte bir yola çıktık. Sorunları tek tek tespit ederek notlar aldık. Bu işler ‘Benle’ değil, ‘Bizle’ oluyor” dedi.


“BÜYÜK BİR YOL SORUNU VAR”

İlçenin sorunlarıyla alakalı konuşan Kurt, “Pamukkale’de büyük bir yol sorunu var. Ayağımızı basamıyoruz. Araçların alt takımları sürekli dağılıyor. Belediye çöp torbası dağıtamıyor. Bu önemli bir konu. Ayrıca çöplerin toplanma sorunu var. Vatandaşların bu konuda da çok fazla şikayetleri var” ifadelerini kullandı.


TARIM, UYUŞTURUCU, MÜLTECİ SORUNLARI…

Doğrudan vatandaşları ilgilendiren sorunlarla da ilgili konuşan Kurt, “Yüzde 14’ü kırsal olan Pamukkale’de tarım ve hayvancılık sorunu var. Yüzde 36’sı çalışan kesimden oluşan ilçe insanının işe giderken çocuğunu bırakabileceği güvenli bir alan yok. Bunun yanı sıra büyük bir uyuşturucu sorunu var. Herkesin şikayet ettiği mülteci sorunu var. Pamukkale maalesef Merkezefendi’ye nazaran göç almıyor, göç veriyor” şeklinde konuştu.

“DERMAN BELEDİYECİLİĞİNİ GETİRECEĞİZ”

Pamukkale Belediyesi’nin sorunlar yumağı içerisinde olduğuna ve borç batağında olduğuna vurgu yapan Ali Kurt, “Sosyal demokrat bir anlayışla vatandaş odaklı bir derman belediyeciliğini Pamukkale’ye getirmek istiyoruz” dedi.

İŞTE ALİ KURT’UN PROJELERİ…

Sorunları tek tek açıklayan Ali Kurt ardından projelerini sıraladı:

“YUVAM PAMUKKALE PROJESİ”

“İlk olarak çalışan ailelerin çocuklarını bırakabilecekleri güvenli alanları kreşleri ‘Yuvam Pamukkale Projesi’ adı altında inşa edeceğiz. Bu hayati önem taşıyan bir konu”

“YURDUM PAMUKKALE PROJESİ”

“Bu projeyle de öğrencilerimizin rahat, hesaplı ve güvenli konaklayabilecekleri yerleri inşa edeceğiz. Bugün Kınıklı’ya baktığınızda bütün evler aparta dönüştürülmüş durumda.”

“KÜTÜPHANEM PAMUKKALE PROJESİ”

“İlkokul, orta okul ve lise öğrencilerimiz başta olmak üzere onlara yönelik 61 mahalleye mini kütüphaneler yapacağız. Çocuklar, gençler örneğin akşam yemeklerinden sonra kendi mahallelerinde dilediği saate kadar burada çalışmalarını yapabilecek, derslerine çalışabilecek. Şehrin bir ucundan kütüphane için şehir merkezine gelmek zorunda kalmayacaklar.”

“HALK GIDA PROJESİ”

“En önemlisi ise zaten derman belediyeliğimizde var olan Halk Süt, Halk Ekmek gibi projelerimizin yanına ‘Halk Gıda’yı da ekleyeceğiz. Vatandaşlarımız buradan market ihtiyaçlarını piyasa fiyatının çok daha altına karşılayabilecekler.”

“YAYALAŞTIRMA PROJESİ”

“Sizler de biliyorsunuz ki bir şehrin yaşaması yayalara bağlıdır. Yürüyen, bisiklete binen kısacası yaşayan bir Denizli çabası içerisinde olacağız”

“DURAĞIM PAMUKKALE PROJESİ”

‘Durağım Pamukkale Projesi’ kapsamında ise sabahları işe giderken özellikle kış aylarında üşüyen vatandaşlarımız için kapalı duraklar yapacağız. Bu öyle büyük bir proje de değil aslında. Çok yapılabilir çok da faydalı bir proje. Kesinlikle belediyemize yük getirmeyecek bir proje”

PROF. DR. CEYLAN: “HİBELER NASIL KAZANILIR, NASIL ALINIR İYİ BİLİYORUM”

Ali Kurt ardından tıpkı kendisi gibi eğitimci olan Prof. Dr. Halim Ceylan’a söz verdi. Ceylan, belediyelerin günümüzde en büyük probleminin mali konular olduğunu ifade ederek, “Bu anlamda yurt dışı kaynaklı hibe destekleri nasıl alacağımıza, nasıl kazanacağımıza çok iyi çalıştık. Bunları çok iyi biliyorum. Mantıklı borçlanmalarla ilçemize en iyi hizmetleri nasıl getirebileceğimize çalıştık. Ayrıca ekiple birlikte Pamukkale’ye ilk baktığımızda herkesin malumu yollardaki problemleri gördük. Ancak burada esas konu engelli bireylerimizin yaşam sürebilmesi. Pamukkale’de bulunan yollarda, kaldırımlarda engelli bireylerimizin yürüme ya da ilerleyebilme şansı hakikaten yok. Bu konunun hızlı bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Belediyecilik sadece yol yapmaktan ibaret değil” dedi.