AĞAÇ DİRENİŞİNE EĞİTİM İŞ'TEN DESTEK

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde yaklaşık 3 dönüm alanda bulunan çam ağaçları kendisini mülk sahibi olarak belirten şahıs tarafından kesildi. Mahalle sakinleri konuyla ilgili suç duyurusunda bulunup alanın kamulaştırılması için imza kampanyası başlatırken Eğitim İş Denizli Şubesi de alanda basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi.

  • 11 Haziran 2021 - 19:01
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde 3 dönümlük bir alanda bulunan küçük çam ağaçları bir şahıs tarafından kesildi. Adalet mahallesinde gerçekleşen olayda kendisini mülk sahibi olarak tanıtan kişi alanda bulunan 90 ağaçtan 50’sini kesti. Durumu fark eden Adalet mahallesi sakinleri şahsa tepki gösterdi ve kesimi durdurdu. 

Ardından suç duyurusunda bulunan vatandaşlar imza kampanyası başlatarak alanın kamulaştırılmasını istedi.

Bugün ise Denizli Eğitim İş Adalet Mahallesi’nde bulunan alanda mahalle sakinleriyle basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi. Basın açıklamasını mahalle sakinlerinden Hasan Durdu yaptı.

“42 AĞAÇ O KİŞİLERİN OCAĞINA ODUN OLDU”

Durdu açıklamasında 2008 yılında, çoluk-çocuk, ger ihtiyar nice hayallerle, adeta yarışırcasına diktikleri ağaçların, daha fazla mal hırsına yenik düştüğünü, insanların hedefi olduğunu ve maalesef 42 ağacın o kişilerin ocağına odun olduğunu söyleyerek “Ağaçların kesilmesiyle sonuçlanan süreç, bildiğimiz kadarıyla şekilde gelişmiştir: Bereketli Belediyesi şu zamanında, yeşil alan ilan edilen yer, 2008 yılında mahalle halkının, Soroptimist kulübünün ve DOÇEV'in katkılarıyla ağaçlandırılmıştır. Büyükşehire geçiş sürecinde, Denizli Belediyesi Meclis kararıyla, 2013 yılında, ticari alana dönüştürülmüştür. Karara ilişkin, yasal süreç içinde yapılan itirazlar "çocukların güvenliği" gibi trajikomik bir gerekçeyle reddedilmiştir. 2014 yılında, ağaçlar belediye tarafından fiili olarak sökülmeye çalışılmış, fakat mahalle sakinlerinin tepkisi ve olayın basında büyük ses getirmesi sonucu bu girişimden vazgeçilmiştir. 1 Haziran 2021 tarihinde başlatılan kesim işlemine, mahalleliler tepki göstermiş ve gelinen süreçte, söz konusu yeşil alanın şahsa satıldığı öğrenilmiştir” dedi. 

VALİ ATİK VE BAŞKAN ZOLAN’A DAVET

Mahalle sakini Durdu açıklamasının devamında “İlimiz için öngörülen ve 2020-2024 yıllarını kapsayan Temiz Hava Eylem planında, valimiz Sn. Ali Fuat ATİK "Ortak varlığımız olan çevreyi korumak, doğal dengeyi bozmadan gelecek kuşaklara aktarmak için, idareciler olarak bizlerin ve toplumun tüm kesimlerinin, üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmeleri gerekir" demektedir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Osman ZOLAN da "Yarınlarımızın kararmaması ve çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için bilinçli ve sorumlu hareket etmek, sadece biz yerel yöneticiler için değil hepimiz için hayati bir zorunluluktur" ifadelerini kullanmaktadır. Bu bağlamda, valimiz ve belediye başkanımızı söz ve eylem birliğine davet ediyoruz” diye konuştu.

YEŞİL ALANIN ÖNCEKİ STATÜSÜNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ İSTENİYOR

Ülkenin daha önce yaşadığı acı tecrübelerin bilincinde olarak, hiçbir siyasi hedef veya kaygı gözetmeksizin ve hiçbir ideolojiye taraf olmaksızın, mahalle sakinleri olarak, nesillerinin, çevrenin ve vicdan sahibi bütün vatandaşların adına, yeşil alanın önceki statüsüne dönüştürülmesini talep ettiklerini söyleyen Hasan Durdu son olarak “Sayın Basın mensupları ve sevgili vatandaşlar! Şimdi mahalle sakinleri ve vatandaşların imzalarını, yetkililere ulaştırmak için, hep birlikte, önce Büyükşehir Belediyesine, sonra da valilik makamına intikal edilecektir. Sesimize ses, geleceğimize nefes olmak için bütün katılımcıları birlikte hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.