EN BÜYÜK BÜTÇELİ ATATÜRK FİLMİ GELİYOR

Yönetmenliğini Abdullah Oğuz’un üstleneceği ve Milli mücadelenin 100. yılını onurlandıracak İlk Adım: 1919 filminde başrolde Halit Ergenç var.

  • 15 Şubat 2019 - 07:23
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Pek çok dizi ve filmde üstlendiği rolleri hakkıyla yerine getirmesiyle tanıdığımız ve kendisini en son “Vatanım Sensin” isimli dizide izleme şansı yakaladığımız Halit ErgençAbdullah Oğuz’un yönetmenliğini üstleneceği İlk Adım: 1919 filminde Atatürk’ü canlandıracak. Bu rol ile birlikte Halit Ergenç 2010’dali “Dersimiz Atatürk” filminden sonra ikinci kez Atatürk’ü canlandırmış olacak.

Abdullah Oğuz’u, Kanıt, Bıçak Sırtı, Asmalı Konak, Mustafa Hakkında Her Şey gibi dizi ve filmlerden tanıyoruz.

Başarılı yönetmen şimdi de Milli Mücadele’nin 100. Yılını onurlandıracak bir film projesiyle karşımıza çıkıyor: “İlk Adım: 1919”

Bu zamana kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını, başarılarını, mücadelesini anlatan pek çok film ve belgesel çekildi.

Sarı Zeybek, Mustafa, Veda, Dersimiz Atatürk, Cumhuriyet, Çanakkale 1915, Son Mektup ve 120 bunlardan bazıları.

Ancak şimdi öyle bir film geliyor ki insan heyecanlanmadan edemiyor, bugüne kadar çekilmiş en yüksek bütçeli Atatürk filmi.

Filmi heyecanla beklememize sebep olan şey sadece yönetmeni ve bütçesi değil elbette, Atatürk rolünü canlandıracak oyuncunun Halit Ergenç olması.

En son “Vatanım Sensin” dizisinde Albay Cevdet olarak izlediğimiz Halit Ergenç’in Atatürk ile ilgili notu okuduğu şu sahneyi halen unutabilmiş değiliz.