ZELİHA VE CEVDET ÇİFTİ OLAYINDA DENİZLİ DETAYI

Esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Zeliha ve Cevdet Uysal çiftine ne oldu? Annesi ve Babasını bulmak isteyen kızları ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına canlı yayına katıldı. Denizli’de yaşayan dayısından şüphelendiğini dile getirdi. Şüphelenilen dayı ve eşi Denizli’den canlı yayına katıldı. İddiaları kabul etmeyen dayı, kardeşinin ve eniştesinin bulunmasını istediğini söyledi. Gizli tanığın ise şüphelenilen dayıyı olay günü çok telaşlı ve üzgün bir halde gördüğünü söylemesi soru işaretlerini arttırdı. Olay ile ilgili Zeliha Uysal’ın kardeşi Kadir Altınay ve Bünyamin Altınay ise başşüpheli olarak değerlendiriliyor.

  • 05 Kasım 2020 - 05:55
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Afyonkarahisar Dinar’a bağlı Pınarlar Mahallesinde 26 Ekim günü esrarengiz bir şekilde kaybolan Cevdet Uysal (66) ve Zeliha Uysal (64) çiftini bulmak için Jandarma ekipleri bölgeyi didik didik arıyor. Çiftinin bulunması için dalgıç polisler tarafından gölette arama başlatıldı. Müge Anlı ekibi çiftin kaybolduğu mahalleye gitti. Çiftin evi köyün evin en sonunda olduğu hemen onun 5 adım yakınında şüphelenilen Denizli’de oturan Zeliha Uysal’ın kardeşi Bünyemin Altınay evinin bulunduğu öğrenildi.  Diğer şüphe duyulan diğer kardeşi Kadir Altınay’ın ahırı bulunduğu öğrenildi.

EL FENERİYLE BİRİNİ GÖRDÜ

Şüphelenilen dayının Eşi Naziran Denizli’den programa katıldı. Çarşamba günü eniştesinin evlerinin önünde el feneriyle birini gördüğünü ama şüphelenmediğini çünkü eniştesinin su doldurmaya, hayvanlara bakmaya el feneriyle gittiğini söyledi.Tüm aramalara rağmen aramalara yanıt vermeyen Zeliha- Cevdet Uysal Çiftini merak eden Cevdet Uysal’ın erkek kardeşi Adem Uysal, merak edip evlerine bakmaya geldiğinde demir kapının kapalı olduğunu görmüş. Ev kapısının ise yine kapalı fakat anahtarıda üzerinde olduğunu farketmiş. Adem Uysal, sabah saat 11:30’dan beri ortada olmayan Zeliha ve Cevdet çiftinin evine giren Uysal, kapıyı açtıktan sonra mutfağa girdiğini kahvaltı için hazırlanan tepsinin olduğu gibi tezgaha bırakıldığını söyledi.

 Ayşe Uysal çiftin çocukları tarafından suçlanan dayı Bünyemin Altınay jandarmanın sorularına yanıt vermekte zorlandığını söyledi.

Ayşe Uysal ise Müge Anlı ile Tatlı Sert Muhabirine şunları söyledi. “Jandarmanın sorduğu soruları Bünyamin Altınay yanıtlayamadı. Jandarma ona ağaçları ilaçlamışsın, ağaçları zehirlemişsin diye sorduğunda Bünyamin Altınay şey şey şey deyip durdu. Zeliha ve Cevdet Uysal Çiftinin çocukları “evi yaktın, ağaçlarımızı yaktın, ağaçları zehirledin herşeyi yaptın sonunda annemle babamı ortadan kaldırdın” diye bağırınca jandarma kavga olmasın diye Bünyamin Altınay‘ı uzaklaştırdı. Ben Abdullah’a ulaştım, yengem, annenle baban evde yoklar. Bugün kandil gecesi, herkesi arardı dedim, daha sonra haklısın diyerek eşimi aradı, ben gelicem sen jandarmaya haber ver dedi. öylelikle haberleri oldu” diyerek olanları Müge Anlı ile Tatlı Sert ekibine anlattı.

BİR ŞÜPHELİ İSE DİĞER DAYI

 26 Ekim Pazartesi günü kayıplara karışan çiftle ilgili çocukları dayılarını işaret ederken bir iddia ise gizli bir tanıktan geldi. Şüphe oklarının çevrildiği dayı Kadir Altınay’ı görüşü tanığı kuşkuya dönüştürmüştü. Gizli tanık, Kadir Altınay‘ı gördüğünü şu şekilde anlattı. “Salı günü saat 11:30 – 12:00 sularında gördüm. Çok telaşlı hali vardı. Morali bozuk gibi. Eski Kadir ağabey değildi. Ben telaşlı olduğunu farkettim ama başka bir şeylere yorum yaptım. Ailevi sebepleri olabilir diye düşündüm. Bir gün sonra bu olayı duyduk. Haberi vardı da o yüzdenmi acaba telaşlı idi diye düşündüm Birde çok iyi tanırım kendisini. Telaşlı hallerini gördüm yani” dedi. Eğer Zeliha ve Cevdet Uysal Çiftinin evinde bir arbede, bir ses olsaydı Kadir ağabey mutlaka duyardı. Üstelik Cevdet Uysal’ın köpeğide var. Kesin duyardı” dedi.

Çocuklar Dayılarından Şüpheleniyorlar!

Kaybolan çiftin çocukları dayılarından şüpheleniyor. Zeliha Uysal’ın kardeşi Kadir Altınay ve Bünyamin Altınay’ın çift ile aralarından tarla anlaşmazlığı bulunduğu ve Cevdet Uysal’la tartışmalar yaşandığı öğrenildi. Bünyamin Altınay’ın ise daha önce çiftin ağaçlarını zehirlediği iddia edildi. Uysal çiftinin zehirleme olayı sonrası Bünyamin Altınay’a dava açtığı, pazar günü uzlaştırmacı tarafından Bünyamin Altınay’ın arandığı ve pazartesi günü çiftin kaybolduğu kaydedildi. Çiftin ise hayatından endişe ediliyor ve canlı bulunma olasılıkları her geçen gün azalıyor. Müge Anlı ile Tatlı Sert programında işlenen 64 ve 66 yaşındaki çiftin kaybında, çiftin çocukları dayılarını suçluyor.