ZAMLARA KARŞI İŞ DÜNYASININ TEPKİSİ SÜRÜYOR

Denizli Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Urhan, doğalgaz ve elektrik zamları için hükümete çağrıda bulundu. Zamların sanayiciyi rekabet ortamında zor duruma soktuğunu aktaran Urhan, zam yapmak yerine sanayiciye rekabet gücünün ve istihdamın artırılmasını sağlayacak destek ve teşvikler verilmesi gerektiğini söyledi.

  • 05 Temmuz 2021 - 15:38
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Genç İşadamları Derneği(DEGİAD) Başkanı Hakan Urhan, 1 Temmuz itibariyle elektrik ve doğalgaza yapılan zamlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Urhan, Türkiye ekonomisinin çarklarının dönmesini sağlayan en önemli unsurlardan olan sanayiciler ve kobilerin girdi maliyetlerinde ciddi bir öneme sahip olan doğalgaz ve elektrik ile ilgili son dönemdeki fiyat artışları işletmeleri zor durumda bıraktığını ifade etti.  

SANAYİCİNİN REKABET GÜCÜNÜ AZALTIYOR

Urhan, “Yapılan bu zamlar ile orantılı olarak satış fiyatlarını arttıramayan işletmelerin önce karlılık sonrasında ise sermaye kaybına uğramaları söz konusu olacaktır. Ülkemizin global piyasalarda rekabet gücünü arttırması için işletmelerimizin öngörülebilir maliyet ve karlılık politikaları ile yönetilmesi ve ani fiyat dalgalanmalarına maruz kalmaması gerekmektedir. 

ZAM YAPMAK YERİNE TEŞVİK VERİLMELİ

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde zaten ayakta durmak için destek bekleyen işletmelerimizi bu zamlar daha da çıkmaza sokmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde zamlar ile işletmelerimizi zora sokmak yerine, yatırım ve yatırımcının önünü açacak, karlılığın, rekabet gücünün ve istihdamın artırılmasını sağlayacak destek ve teşvikler verilmelidir. Söz konusu teşviklerin ise ancak istikrarlı makro ekonomik politikalar ile bir bütün olarak değerlendirildiğinde amacına ulaşacağı da unutulmamalıdır” dedi.