YERLİ OTOMOBİLDE DENİZLİ İMZASI

Türkiye’nin yerli otomobilinin tanıtım toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Otomobilin yapımında büyük katkı sağlayan Denizlili iş insanı Ahmet Nazif Zorlu’nun da tanıtımda Erdoğan’ın yanında bulunması dikkat çekti.

  • 28 Aralık 2019 - 07:24
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtıldı. Erdoğan yerli otomobil fabrikasının Bursa'da kurulacağı yeri de açıkladı.

2011'den beri gündemde olan yerli oto için süreç 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde hızlandı. 2017'de Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolü imzalandı. Yerli otomobilin 5 babayiğidi elini taşın altına koydu.

Yerli otoyu yapan şirketler ise şunlar:

-Anadolu Grubu,

-BMC,

-Kıraça Holding,

-Turkcell Grubu

-Zorlu Holding

Projedeki '5 babayiğit'in yanı sıra TOBB da ortak oldu. 31 Mayıs 2018'de Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TOGG) ismiyle projeyi gerçekleştirecek şirket kuruldu.

Şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding yüzde 19'ar, TOBB yüzde 5 payla yer aldı. TOGG CEO'luğuna Haziran 2018'de Mehmet Gürcan Karakaş getirildi ve faaliyetler Gebze'deki Bilişim Vadisi'ne taşındı.