YEREL SİYASETTE YENİ İTTİFAK MI OLUŞUYOR?

Dün Denizli'de gerçekleştirilen Memleket Partisi İl Binası açılışına Genel Başkan Muharrem İnce gelmiş, yaptığı mini miting ile Denizli'den mesajlar vermişti. Fakat farkedilmeyen bir detay daha sonradan çok konuşuldu.

  • 01 Temmuz 2021 - 06:42
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Dün Merkezefendi ilçesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde gerçekleşen il binası açılışı öncesi tebrik amaçlı gelen çiçeklerden biri dikkatlerden kaçmadı. AK Parti'nin önemli isimlerinden Yavuz Aki'nin gönderdiği çiçek sahnenin sol önünde yerini aldı. 

Merkezefendi Belediyesi Ak Parti grup başkanvekili olan Yavuz Aki, yaptığı muhalefetle sıkça gündeme gelen önemli isimlerden biriyken, Memleket Partisi İl Başkanlığına gönderdiği tebrik çiçeğiyle kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu. 

Geçtiğimiz aylarda CHP'den istifa eden 3 meclis üyesi bağımsız olarak mecliste sandelyelerini korurlarken yazılı açıklamalarda bulunmuş belediyeyi ve CHP'li başkan Şeniz Doğan'ı hedef almışlardı. O dönem kurulma aşamasında olan Memleket Partisi ile de yakınlıkları bilinen meclis üyelerinin istifalarının ardından, Aki'nin tebrik çiçeği ise akıllarda oluşan soru işaretine ışık tutan cinsten oldu. Bu durum Denizli'nin yerel siyasetinde Memleket Partisi ve Ak Parti arasında ortak muhalefet yapılacağına dair fikirler oluşturdu.

Yorumlar (1)

  1. Ahmet çağın
    • 01 Temmuz 2021 - 11:29

    Beştepeye çıkanlar orayalığa saçılmaya başlamış.