YEREL SEÇİMLERİN FİTİLİNİ BERBEROĞLU ATEŞLEDİ

Pamukkale İlçe Başkanı Türkay Berberoğlu, yerel seçimler için Pamukkale Belediye Başkanlığı için İYİ Parti Denizli İl Binasında düzenlediği toplantıda adaylığını resmen açıkladı.

  • 18 Eylül 2023 - 19:41
  • Son Güncelleme : 18 Eylül 2023 - 20:04

Yerel seçimlere aylar kala fitili ilk ateşleyen İYİ Parti'de Türkay Berberoğlu oldu. Geçtiğimiz günlerde Meral Akşener'i makamında ziyaret eden ve adaylığını ilk genel başkana açıklayan Berberoğlu, Denizli'ye dönüşünde jet hızıyla düzenlediği basın toplantısı aracılığıyla adaylığını kamuoyuna da duyurdu. Berberoğlu'nun açıklamasında yanında eşi Zuhal Berberoğlu'da bulunurken yoğun bir kalabalık destek gösterdi.

İşte Berberoğlu'nun açıklamasından öne çıkan detaylar:


Değerli İl Başkanım, İlçe Başkanlarımız, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcımız, İl ve İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Denizli'nin Değerli Basın Mensupları, Değerli Meslektaşlarım, Arkadaşlarım, Hepinizi Hoş Geldiniz.

Kendim hakkında bilgi vererek başlamak istiyorum. 1971 yılında Denizli'nin Çal ilçesinde memur bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldim. Evli ve iki çocuk babasıyım. İlk, orta ve lise eğitimimi Denizli'de tamamladım. 1988 yılında, şu anki adıyla Denizli Lisesi olan Koca Mektepten mezun oldum. Ardından Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde beş yıllık eğitimin ardından askerlik görevimi tamamladım ve 1995 yılında Denizli'ye döndüm.


1995-1999 yılları arasında Denizli'deki köylerde büyükbaş veteriner hekimi olarak çalıştım. Bu dönemde mezuniyetimi tamamlayarak bilim uzmanı unvanını kazandım. 1999 yılında Denizli ve çevre illerdeki ihtiyaçları gözlemleyerek, Türkiye'nin üçüncü ruhsat alan özel hayvan hastanesini Goncalı Yol Kavşağı'nda kurarak hizmete açtım. Bu süreçte, 2012-2022 yılları arasında 5 dönem Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanlığı görevini üstlendim. 2022 yılından itibaren ise Türk Veteriner Hekimleri Birliği ikinci başkanlık görevimi sürdürmekteyim.

Hobilerim arasında geleneksel spor dallarına bağlı olarak Denizli Atlı Okçuluk Spor Kulübü'nün kurucu başkanı ve lisanslı sporcusuyum. Atlı okçulukta ülkemizde yapılan müsabakalarda dereceli bir sporculuk hayatım oldu. Ayrıca Denizli'de "Denizli Demirat Sürücüler" adıyla bilinen motosiklet kulübünün üyesiyim. Bu hobilerim sayesinde ülkemizde ve dünyadaki birçok şehir ve ilçeyi gezerek belediyecilikte başarılı ve başarısız uygulamaları kıyaslama fırsatım oldu.


Siyasi hayatım ise 2017 yılında Genel Başkanımız Meral Akşener'in önderliğinde kurulan İYİ Parti ile başladı. İYİ Parti'de Denizli İl Yönetimi Kurucu Üyeliği, Tarım ve Hayvancılık'tan Sorumlu Divan Başkanlığı, STK'lardan Sorumlu Divan Başkanlığı, İl İkinci Başkanlığı gibi görevlerde bulundum. Ardından hedeflerim doğrultusunda İYİ Parti Pamukkale Yönetim Kurulu'na katılarak Pamukkale Teşkilat Başkanlığı görevini yürüttüm. 27 Kasım 2022 tarihinde yapılan ilçe seçiminde Pamukkale İlçe Başkanı olarak göreve geldim.

Pamukkale İlçesine geldiğimiz günden itibaren 61 mahallemizdeki muhtarlarımızı, vatandaşlarımızı, esnafımızı ev ev, kapı kapı program dahilinde gezerek ilçemizdeki eksiklikleri not ettik. Bu bağlamda Pamukkale İlçemizde çalışan kadınlarımız ile ilgili, gençlerimizin işsizlik sorunuyla alakalı, engelli vatandaşlarımızla ilgili, mahallelerimizdeki temizlik ve hijyenle alakalı, turizmle ilgili, yolun alt kısmı ve üst kısmı diye ayrılan mahallelerimizdeki adil olmayan yatırımları gözlemleyerek bu eksiklikleri ortadan kaldıracak çözüm önerilerimiz ve projelerimiz hazır.


Parti teşkilatım ve sevenlerimden aldığım güç ile 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Pamukkale İlçesi Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğumu sizlerin huzurunda beyan ediyorum.