YANGINLA HAYATLARI KARARAN AİLE DENİZLİLİLERDEN YARDIM BEKLİYOR

Geçtiğimiz 10 Kasım tarihinde talihsiz bir yangın sonucu evinde büyük zarar meydana gelen aile Denizlili vatandaşlardan yardım bekliyor.

  • 18 Kasım 2020 - 17:49
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

2 senedir beyninde oluşan tümör nedeniyle tedavi gören ve 16 yaşındaki engelli kızı Raziye Bilik ile henüz 11 yaşında ortaokul öğrencisi kızı Reyhan Silan ile yangın sonrası yaralarını sarmaya çalışan anne Fatinur Gündem zor günlerden geçiyor.

Soba nedeniyle evlerinin arka kısmında başlayan yangın sonrası evdeki tüm eşyaları kullanılamaz hale gelen talihsiz anne 16 yaşındaki engelli kızının akülü arabasınında kül olmasıyla dahada büyük bir üzüntü yaşadı.

Kiracı olarak yaşadıkları evden yangının sonrasında apar topar çıkan ve abisinin evinde 10 Kasım tarihinden bu yana kalan talihsiz aile yarın yeni bir eve taşınıyorlar fakat eşyalarının tamamen küle dönmesi nedeniyle ne yapacaklarını bilememekteler.

Anne Fatinur Gündem; "Yangının çıktığı gün bütün eşyalarımızı kaybettik. Sağolsun bazı vatandaşlarımızın destekleriyle yeni bir eve çıkmak üzereyiz. Hiç tanımadığımız bir vatandaş telefon açarak bize bin tl nakit yardımda bulundu. Bu parayla ve aldığım engelli maaşıyla hemen yeni bir yuva bulmak için koşturmaya başladık. Yangın tarihinden beridir 9 kişi aynı çatı altında yaşayan abimlerle birlikte yaşamaya başladık. Yarın kendi evimize çıkacağız fakat hala yardıma ihtiyacımız var. Eşyalarımız yangın sonrasında kullanılamaz hale geldi. Bizler şu an için her türlü yardıma ihtiyaç duyuyoruz. Engelli kızımın akülü sandalyesi maalesef yangın sonrasında kül oldu. Yurt dışında yaşayan bir vatandaş akülü tekerlekli sandalye için söz verdi. Bu yarayı sarmamıza yardım eden herkese gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Pamukkale Belediyesi'de yangının ardından hemen acılı aileye ulaşarak yardım çalışması başlattı. Yanan evin tadilatını üstlenen Pamukkale Belediyesi yarın yangın çıkan evde temizlik çalışmalarını tamamlayıp sonrasında tadilatının tamamlayacak.

Sizlerde aileyle irtibata geçmek ve yardım etmek isterseniz iletişim için anne Fatinur Gündem'e "0 506 188 77 28" numaralı telefondan ulaşabilirsiniz...