VELİLERDEN 'SINAVLAR İPTAL EDİLSİN' AÇIKLAMASI

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Denizli Şubesi MEB'in yüz yüze sınav kararına tepki göstererek sınavların iptal edilmesini istedi. Veli-Der Denizli Şubesi adına açıklama yapan Şube Başkanı Hüseyin Savaş İnbaşı öğrencilerin sağlığından endişeli olduklarını dile getirerek "MEB; biz velilere, çocuklarımıza rağmen kararlar alamaz, uygulayamaz" dedi.

  • 24 Aralık 2020 - 14:22
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Salgında çocukların eğitimde yaşadığı sorunlar ve eşitsizliklerin daha da arttığını dile getiren İnbaşı; "Tüm çocuklarımızın kamusal eğitim hakkından sorumlu olan MEB ise uyarılarımızı, yaşadığımız sorunları görmezden gelmeye, gerçekliği olmayan sayısal veriler ve açıklamalarla yaşadığımız sorunları yok saymaya devam ediyor. Fiziksel hareketliliğin azaltılmasına yönelik adımlar atılmadı. Okullarda gerekli ve yeterli önlemler alınmadı" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUKLARIN YÜZDE 64'Ü CEP TELEFONU İLE EĞİTİME ERİŞMEYE ÇALIŞIYOR'

MEB'in sınavları yüz yüze okullarda gerçekleştirme ısrarına tepki gösteren İnbaşı salgın yayılımındaki artışı nedeniyle ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağından hemen sonra yüz yüze sınavların gerçekleşecek olmasının ise başlı başına büyük bir çelişki olduğunu ifade etti.

İnbaşı ayrıca uzaktan eğitime milyonlarca çocuğun hala ulaşamadığını hatırlatarak ulaşabilen çocukların ise yüzde 64’ünün cep telefonu ile uzaktan eğitime erişmeye çalıştığını belirtti.

"EĞİTİMLE İLGİLİ KARARLAR VELİ VE ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE ALINMALI"

"MEB; biz velilere, çocuklarımıza rağmen kararlar alamaz, uygulayamaz" diyen İnbaşı şunları söyle devam etti; "Ödediğimiz vergilerle okullar biz velilere, tüm yurttaşlara aittir. Eğitim ile ilgili tüm kararlar biz veliler ile birlikte alınmalıdır.

Çocuklarımız ülkemizin bugünü ve geleceği… Çocuklarımızın sağlığından ve geleceklerinden endişeliyiz. Eğitim en temel haktır. MEB tüm çocuklarımızın eğitim hakkından sorumludur. Çocuklarımızın uzaktan eğitimde ihtiyaç duyduğu tüm cihazlar ve internet erişimi devlet tarafından ücretsiz sağlanmalı ve yüz yüze sınavlar bir an önce iptal edilmelidir."