VEKİL ÖZTÜRK: BU YASA SEÇİM İÇİN ÇIKARILDI

AKP ve MHP’nin “dezenformasyonla mücadele” gerekçesiyle hazırladığı, muhalefetin ve basın meslek örgütlerinin “sansür yasası” olarak nitelendirdiği Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, yasayla ilgili değerlendirmelerde bulunarak özellikle 29. maddenin önümüzdeki seçimlere özel olarak çıkarıldığını vurguladı.

  • 15 Ekim 2022 - 10:00
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, Haberci Kuş'a yaptığı açıklamada dezenformasyon yasasının önümüzdeki seçimler için çıkarıldığını vurguladı. Öztürk; "29. Madde önümüzdeki seçimler için çıkartılmaktadır. Toplumsal tepkiyi ve Muhalefetin sesini susturmak için çıkartılan bir madde" dedi.

Denizlili Vekil Öztürk açıklasını şu şekilde sürdürdü:

Özellikle yerel basında çalışan internet gazetecileri bundan etkilenecektir. Ak Parti bu yasayla haberciyi baskı altına alıp, vatandaşı habersiz bırakmaya, haberi suç, haberi yapanı suçlu kılıyor. Yalan haber diye düzenlemeye ve cezalandırmaya başlayacaksanız önce kendinizden başlamalısınız. Besleme ve yandaş basınınız ile toplumsal algı yapmak adına her türlü yalan haberi yaptır, sonra da çık; Örneğin TÜİK verilerinden farklı enflasyon sonucu hesaplayan ENAG yalan haberle toplumu aldatıyorsun diye cezalandır. Doğru haber ancak bu yasayla susturulur.