BOZKURT'A 5 MİLYON TL’LİK YENİ YATIRIM

Bozkurt belediyesi ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu(TKDK) arasında hibe destek protokol imza töreni gerçekleştirildi. Başkan Çelik “Geçmişte olduğu gibi bu projede de kazanan Bozkurt olacak” dedi.

  • 14 Ekim 2022 - 20:30
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Bozkurt Belediyesi ilçede yatırımlarına ve projelerine ara vermeden devam ediyor. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’nın hibe desteğini alarak Ankara-İstanbul karayolu üzerine yaklaşık 5 milyon Türk Lirasına mal olacak yatırımın imzası atıldı. Belediye tarafından temeli kısa süre sonra atılacak olan sosyal tesisin maliyetinin yüzde 65’i hibe destekleri ile karşılanacak.

TKDK Denizli İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, TKDK İl Müdürü Bilal Taştepe, Bozkurt Üretici Kadın Kooperatifi Başkanı Gülperi Özdemir ve Bozkurt Üretici Kadın Kooperatifi Başkan Yardımcısı Canan Sadıç katıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ile yapılan imza töreni sonrasında proje ve hibe desteği hakkında açıklamalarda bulunan Birsen Çelik “Bozkurt’umuzun kırsal turizmini arttırmak ve kadın üreticilerimize daha fazla destek olmak adına hayata geçirecek olduğumuz sosyal tesisimiz yaklaşık 5 milyon Türk Lirasına mal olacak. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) alacağımız hibe desteği ile projemizin maliyetinin yüzde 65’ini karşılayacağız. Bozkurt oldukça önemli bir jeopolitik konuma sahip. İlçemiz içerisinde bulunan Ankara-İstanbul karayolundangünlük yaklaşık olarak 30 bin araç geçmekte. Karayolu üzerine belediyemize ait olan bir sosyal tesis kurmak bizim uzun yıllardır hayalini kurduğumuz bir projeydi” dedi.

Başkan Çelik “Bu projede kazanan Bozkurt Olacak”.

Hibe desteği sonrasında ihale sürecini tamamlayıp bir an önce hayata geçirmek istedikleri sosyal tesis hakkında açıklama yapan Başkan Birsen Çelik “Ekim ayı sonuna doğru ihale sürecini tamamlayıp sosyal tesisimizin inşaatına başlamayı planlıyoruz. Sosyal tesisimizin içerisinde, Bozkurt’umuzun yöresel ağız tatlarının yapılıp sunulacağı bir restaurant ve Bozkurt Üretici Kadın Kooperatifimizin üretmiş olduğu yöresel ürünlerimizin satılacağı stantlar yer alacak. Bu proje de kazanan Bozkurt ve değerli Bozkurtlu vatandaşlarımız olacak.