VATANDAŞIMIZ NEFES ALACAK

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, kamu alacaklarının yapılandırılmasını ve cezaların silinmesini içeren kanun teklifinin kabul edilerek yasalaştığını açıkladı.

  • 10 Mart 2023 - 09:30
  • Son Güncelleme : 10 Mart 2023 - 09:32

Bu düzenleme kapsamında vergi, sigorta primi, trafik ve otoyol geçiş cezalarının yapılandırılması ve 48 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün hale getirildi. 2 bin liranın altındaki vergi borçları silinirken, kamu kurumlarına olan borçların cezaları kaldırılıp yapılandırma imkânı sunuldu. Milletvekili Tin, bu düzenlemenin ticari hayata da destek niteliğinde olduğunu belirterek, yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların 30 Nisan 2023'e kadar başvurabileceğini söyledi.

“TRAFİK CEZA PUANLARI SİLİNİYOR” 

Trafik ceza puanlarıyla ilgili de bir düzenlemeye gidildiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Yollarımızın konforu tartışmasız. Bölünmüş yollar, otoyollar, tüneller, viyadükler, köprüler yaptık. Karayolu altyapısını güvenli hale getirerek özellikle ölümle sonuçlanan trafik kazalarında ciddi oranda düşüş sağladık. Ülkemizdeki ticari hareketlilik ve milletimizin birbiriyle olan güçlü bağları sebebiyle trafikte yoğunluklar yaşanıyor. Tedbirler alınsa da kural ihlalleri ceza puanlarında ciddi yükselmelere sebep oluyor. Bu kapsamda alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralanmalı kaza, drift ve aday sürücülük hâlleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanları siliniyor, el konulan ehliyetler de iade ediliyor. Böylelikle 10 bine yakın ehliyet iade edilirken, 2,5 milyon sürücünün de ceza puanı siliniyor” dedi.