VARLIKER'DEN KAYYUM AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır, Van ve Mardin’in HDP’li Büyükşehir Belediye Başkanları, İçişleri Bakanlığı’nca haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alındı. Tüm Türkiye’de konuyla ilgili açıklamalar ve tepkiler sürerken CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’de konuyla ilgili açıklama yaptı.

  • 20 Ağustos 2019 - 23:29
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları’nın görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Varlıker verilen kararla ilgili “Karar hukuki ise neden 5 ay önce aday yapıldılar?” dedi.

Varlıker konuyla ilgili, “Hukuki ve siyasi anlamda adaylığa tam müsait olarak seçime giren ve millet iradesiyle iş başına gelen Mardin, Diyarbakır ve Van Belediye başkanları görevden alındılar.

Kesinlikle ve kesinlikle terörü destekleyenleri onaylamak asla söz konusu olamaz. Belediye başkanları hakkında kesinleşmiş bir mahkeme kararı da ortada yoktur. İthaf edilen suçlamalar hakkında ise bağımsız yargı gereğini yapar ve süreci başlatır.

‘Seçimle gelen kayyumla gider’ değil, ‘Seçimle gelen seçimle gider’ olmalıdır” ifadelerini kullandı.