VARLIKER İL BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINI HABERCİ KUŞ’A AÇIKLADI

CHP Denizli İl Başkanlığına adaylığını duyuran Tolga Varlıker, değişim mesajı verdi.

  • 23 Haziran 2023 - 12:56
  • Son Güncelleme : 23 Haziran 2023 - 14:45

Merkezefendi Belediyesi’nin seçimlerinde büyük rol oynayan ve Şeniz Doğan’ın o dönem ilçe başkanı olarak örgütün başında olan İşadamı Tolga Varlıker, CHP Denizli İl Başkanlığına aday olduğunu Haberci Kuş’a açıkladı. Varlıker; “Değişim sürecinin takipçisi olacağız, örgütümüzün sesi olacağız” dedi.

Haberci Kuş’tan Mehmet Özden’in sorularını yanıtlayan İşadamı Tolga Varlıker, bugün kitlelere şirin gözükecek davranışlar sergileme zamanı değildir. Tüzüğümüzde yazılı olduğu üzere sosyal demokrasinin her bir değerine istisnasız sahip çıkacağız ve savunacağız dedi. 


ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI

Merkezefendi İlçe Başkanlığı sürecinden sonra sosyal medya hesabı üzerinden de sık sık şimdi sıra Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde diyen Tolga Varlıker; “Şimdi değişim sürecinin sesi olma zamanıdır. Merkezefendi İlçe Başkanlığını yürüttüğüm süreçten bu yana hiçbir makama ve göreve talip olmadım. Şimdi ise İl Başkanlığına adaylığımı koyarak partililerimize olan sözümü tutmak istiyorum. Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni Cumhuriyet Halk Partili bir başkanın yönetmesi konusunda gerekli çalışmayı yürüteceğim. Artık değişim zamanı” dedi.

İHRAÇ ETMEYE ÇALIŞAN İLÇE BAŞKANIYLA RAKİP OLACAK

Merkezefendi Belediyesi’nde Şeniz Doğan’ın galibiyetiyle sonuçlanan 2019 seçimlerinde ilçe başkanlığı görevini yürüten Tolga Varlıker, sürecin ilerleyen zamanlarında hiç beklenmedik şekilde partisinden ihraç edilmeye çalışılmıştı. Yüksek Disiplin Kurulu’nun kararı reddetmesiyle partisine geri dönen Varlıker, bu sefer kendisini partisinden ihraç etmek için başvuruda bulunan dönemin İlçe Başkanı şu an ise İl Başkanı olan Ali Osman Horzum ile yarışacak. 

ÖN SEÇİM İLE DEMOKRATİK ADIMLAR ATMA VAKTİ GELMİŞTİR

Şimdi amasız – fakatsız demokrat olmanın zamanı diyen Tolga Varlıker, partililerine ön seçim sözü verdi.

Varlıker; “Siyasetimizi toplumn her kesimine ulaştırmak için, önce biz, amasız – fakatsız demokrat olmalıyız. Ön seçimden başlayarak denetlenebilir ve hesap verir bir örgüt yapısına kadar çağdaş solun geliştirdiği tüm demokratik ilkelerle umudun öncüsü olmaya hazırım” dedi.