ÜNİVERSİTELİ GENÇLERDEN FARKINDALIK ÇALIŞMASI

Pamukkale Üniversitesi Hemşirelikte Birlik ve Farkındalık Topluluğu öğrencileri bugün engelliler için farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

  • 21 Aralık 2019 - 18:30
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

PAÜ Hemşirelikte Birlik ve Farkındalık Topluluğu üyesi 20 öğrenci bugün Gazi Bulvarı üzerinde toplanarak ellerindeki dövizler ile engelli vatandaşlar için farkındalık toplantısı gerçekleştirdiler. Vatandaşlarında yoğun ilgi gösterdiği etkinlik 1 saat sürdü.

Engel fizikte değil yürektedir, kalplerimiz duysun birbirimizi, insanın kalbi engelli olmasın zira bizi insan yapan kolumuz bacağımız değil kalbimizdir, bakmak gözün işi değil kalbin işidir gibi dövizler ile Denizlili vatandaşlara engelli bireylerin sorunlarını anlatmaya çalışan öğrenciler taktir topladı.

Topluluklar adına konuşan 21 yaşındaki hemşirelik bölümü 4. sınıf öğrencisi Büşra Korkmaz; "Bizler bugün çınar meydanında engelli vatandaşlarımızın sesi olmak için toplandık. Engelli insanları ne kadar zor durumda bıraktığımızı, onların önüne ne tür engeller koyduğumuzu pankartlarımıza yazarak farkındalık oluşturmak istedik. İnsanların bu pankartları okumasıyla içlerinde küçük veya büyük etkiler yarattığımıza yönelik geri dönüşler aldık. Umarız ki bu etkiler insandan insana aktarılarak daha fazla kişide farkındalık yaratırız. Unutamayalım ki her birey bir engelli adayıdır. Sadece belirli günlerde değil her gün anlayarak davranmalıyız" dedi.