BU GÜVERCİNLER BİR ARABA FİYATINDA

Sarayköy’de güvercin tutkunlarının bir araya gelerek mezat düzenledikleri akşamlarda kuşlara biçilen değerler ağızları açık bırakıyor.

  • 21 Aralık 2019 - 18:42
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Sarayköy’de güvercin severlerin çoğunlukta olmasının ardından Perşembe günleri yeni Pazar yerinin tam karşısında bulunan kuş kahvesinde toplanarak mezat gerçekleştiriyorlar. Kuşlarının güzelliğine ve özelliğine güvenen satıcılar ile kuş severlerin toplandığı bu mezatta ortaya çıkan rakamlar bu hobiyle hiç alakası olmayan insanları şaşkınlığa uğratıyor.

SADECE SARAYKÖY DEĞİL HER YERDEN GELİYORLAR

Perşembe akşamları saat 20.00 ila 00.00 arasında kuş kahvesinde gerçekleştirilen bu mezata katılım ve ilgi ise azımsanamayacak kadar çok. Gerçekleştirilen mezat Sadece Sarayköylü güvercin meraklılarını değil çevre ilçeler, Kütayha, Uşak, Manisa, İzmir ve Denizli şehir merkezinden de kuş alıp satmak isteyenlerin buluşma noktası haline gelmiş durumda. Kuş severlerin bir araya geldiği bugünde kimileri kuşlarını sergiliyor, kimisi ihale yoluyla satışını yapıyor. Meraklıları ise gelip kuşları izleyip haklarında bilgi alabiliyorlar.  

ARABA FİYATINA KUŞ VAR

Güvercin sevenler  için birbirinden farklı türde ve cinste kuşların bir araya toplanması sevenleri için adete renkli bir şölen oluyor. Mezatın en ilgi çekici yanlarından biri ise sahiplerinin gözü gibi baktıkları kuşların satış fiyatlarının yüksek olması. Mezatta 6 güvercine 17 bin 500 lira veren Ramazan Aşık, "Güvercin sevdası, parayla pulla ölçülemeyecek bir sevdadır. Başka bir iş için 100 lira harcamayız ama güvercin sevdası için 30 bin lira çok değil" dedi. 30 TL’den  20 BİN TL’ye kadar çıkan fiyatlar kuşun cinsine ve özelliğine göre değişkenlik gösteriyor. Mezatın en gözde kuşlarının ise araba fiyatına  kadar ulaşabilen rakamlar ile satışları yapılıyor. Alıcılar tarafından ise fiyatın çok önemli olmadığı ve kuşu beğenmeleri yetiyor.

Kuş satışı ile geçimini sağlayanlar ise mezatlar için daha bakımlı ve özverili davranarak farklı türlerde kuşları alıcılar ile buluşturabilmek için büyük çaba sarf ediyor.

kaynak: saraykoy.com.tr