ÜN, ÇEYREK ASIRLIK FESTİVALDE YATAĞAN'IN TARİHİNE VURGU YAPTI

Gelecek Partisi Kurucusu ve Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, 26. Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri etkinliğinde geleneklere, tarihi ve kültürel değerlere vurgu yaptı. Yatağan'ın kadim geçmişine dikkat çeken Ün, etkinlik yararına düzenlenen açık artırmada birebir kopyası yapılan Hz. Muhammed’in kılıcını satın aldı.

  • 06 Ağustos 2023 - 20:00
  • Son Güncelleme : 07 Ağustos 2023 - 10:48

Serinhisar ilçesinde düzenlenen 26. Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri’nin 5 Ağustos 2023 Cumartesi günü düzenlenen açılış törenine Gelecek Partisi Kurucusu ve Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün katıldı.


Esnaflar ve vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Ün, geleneklerin sürdürülmesi hakkında konuştu. Açılış töreninde, demir dövme, mehteran gösterisi ve ağalık töreni etkinliği gerçekleşti.


Açılış konuşmasında Yatağan'ın tarihi önemine vurgu yapan Milletvekili Sema Silkin Ün, “Bizleri burada bir araya getiren Yatağan Gönül Birliği Platformu’nun yöneticilerine,  emek veren yerel yöneticilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Yatağan şehirlerden bir şehir değil mazisi 10 asra dayanan bir şehir, kadim bir kent, burada Selçuklu’nun soyu, Oğuzlar’ın boyu, Yatağanbaba’nın ruhu var. Bizler bu geçmişe layık olabilecek şekilde şehrimize hizmet etmek adına sizlerden aldığımız yetkilerle inşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geleneksel olarak 26’ncı yıl, çeyrek asırı geride bırakmış bir festivalden bahsediyoruz. Elbette bir festivali gelenekselleştirmek, asırlara taşıyabilmek çok büyük bir güçtür. Ama bu yükü omuzlayan bir platform, destek olan belediyeler, siyasiler olduğu sürece, siz değerli, bilinçli, şuurlu, yaşadığı toprağın bilincinde olan Yatağanlılar, inşallah bu festivalin bugün 26’ncısı gerçekleşiyor. Ama inşallah ileride sizlerin torunları 50’ncisini belki 100’üncüsünü görecek. Onu yaşatabilmek adına hepimizin üzerine ne düşüyorsa yapmak zorundayız. Bu toprakları bizlere vatan kılan başta Yatağanbaba olmak üzere Osman beyin ruhunu yad ediyor, onların torunları olan sizleri Allah’a emanet ediyorum.” diye konuştu. 


Hz. Muhammed’in birebir kopya kılıcını festival yararına Milletvekili Ün, satın aldı

Türk milletinin Anadolu'ya ayak basmasıyla hayat bulan ve dünya çapında ün kazanan Yatağan Kılıcı, özellik yapısıyla öne çıkmaktadır. Ağır gövdesi ve iki kenarlı olan uzun bir savaş bıçağı Yatağan Kılıcı, adının kendine has tasarımından alan geçmiş dönemlere sahip bir silahtır. 26. Yatağan Bıçakçılık Festivali ve Kefe Yaylası Şenlikleri yararına düzenlenen açık artırmada, özel koleksiyon kılıçlar satışa sunuldu. Yüzyılların özverisiyle üretilen el emeği eserleriyle ünlenen Yatağan’da …. tarafından birebir kopyası yapılan Hz. Muhammed’in kılıcını festival yararına Milletvekili Ün, satın aldı.