ÜMMÜHAN ZERRİN UYGUN CİNAYETİNİN İLK DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Denizli'de, iki çocuk annesi 38 yaşındaki Ummahan Zerrin Uygun cinayetinin yargılaması başladı. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, katil zanlısı olan koca 40 yaşındaki S.U. hakkında "Eşi kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

  • 21 Haziran 2023 - 13:37
  • Son Güncelleme : 21 Haziran 2023 - 14:04

Olay, 24 Ocak'ta Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Akkonak Mahallesi, Lozan Caddesi'ndeki Engin Apartmanı'nda gerçekleşti. Şüpheli S.U., cinayeti işledikten sonra ailesine haber vermiş ve ardından polise teslim olmuştu. Şüpheli, ilk ifadesinde eşinin başka biriyle ilişkisi olduğunu öne sürerek cinnet getirdiğini iddia etti. Duruşma sırasında çiftin olaydan bir gün önce boşanma sürecini başlattıkları ortaya çıktı. Şüpheliyi gören genç kadının kızı, mahkeme salonunda "katil" diye bağırdı ve sakinleştirilemeyince dışarı çıkarıldı.

Sanık S.U., mahkemede eşinin kendisini aldattığını ileri sürdü. İfadesinde, 22 yıllık evli olduklarını ve eşinin işe başlamasından sonra davranışlarının değiştiğini belirtti. Şüphelenerek telefonunu kontrol ettiğinde, kadın ismiyle kaydedilmiş belli bir numara üzerinden sürekli telefon görüşmesi yaptığını fark ettiğini söyledi. Eşinin itiraf ettiği ilişki sonrasında öfkelenen sanık, olay günü mutfakta bulduğu bıçakla saldırıda bulunduğunu ifade etti. Cinayetin detaylarına ilişkin bilgilere göre, S.U.'nun eşarp ya da eliyle boğazını sıktığı ve delici-kesici alet yaralarının öldürücü nitelikte olmadığı, ancak kaburga kırıklarına bağlı iç kanama ve boğma sonucu ölümün gerçekleştiği belirtildi. Mahkeme heyetinin soruları üzerine, genç kadının sevgili olduğunu iddia ettiği M.Ç. da ifade verdi ve ilişkilerini detaylandırdı.