ULUSAL BAYRAMLAR GÜNÜNDE KUTLANMALI!

Eğitim İş Denizli Şubesi Honaz ilçesindeki bir okul müdür yardımcısının Cumhuriyet Bayramı ile ilgili attığı mesaja tepki gösterdi. Bayramlar gününde ve yerinde kutlanmalıdır diyen Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan; “Ulusal Bayramları tatil gibi gören bu anlayışı kınıyorum” dedi.

  • 04 Kasım 2020 - 04:31
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

Milli Eğitim Bakanlığı Ulusal Bayramları Belirli Gün ve Haftalar çerçevesine alınca, bazı işgüzar okul müdürleri de bayramlarımızı angarya gibi görmeye başladı. Zamanında kutlamak istemeyen, tören komisyonu kurup hazırlık yapmayan okullar duyduk. Önceki yıllarda da bu konuda uyarılarımızı yapmıştık.

Honaz İlçemizde bir okul müdür vekili olan müdür yardımcısı G.A.Ç , “29 Ekim resmi tatildir, eğitim öğretim yapılmayacaktır. Cumhuriyet Bayramı kutlamasını da Cuma günü yapacağız. Bilginize. Arkadaşlar Cuma günü yarım saat kutlama yapar, derse devam ederiz.” Şeklinde öğretmenlere mesaj atmıştır. Ulusal Bayramları tatil gibi gören bu anlayışı kınıyorum. Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün güvencesi olan bayramlarımızı angarya gibi gören, gerekli duyarlılığı göstermeyen bu kişi hakkında gereken yapılmalıdır.

Eğitim-iş olarak, bu kişi hakkında gerekli şikayetimizi İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yapacağız. Varlığımızın güvencesi ulusal bayramlarımız, Atatürk İlke ve devrimlerimiz kırmızı çizgimizdir. Bu konuda asla taviz vermeyiz.