UCİM TEMSİLCİSİ SEÇAL: ÇOCUKLARINIZA GÜVENİN!

Türkiye genelinde çocukların ihmal ve istismarı ile mücadele eden bir dernek olan UCİM, geçtiğimiz haftalarda Denizli’de de önleme merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesi amacıyla her türlü ihmal ve istismar ile mücadele etmeyi amaçlıyor.

  • 06 Kasım 2022 - 17:57
  • Son Güncelleme : 06 Kasım 2022 - 20:23

Bu kapsamda Türkiye’de 13. Önleme merkezinin Denizli’ye açan UCİM, 3 temsilci ve yaklaşık 250’den fazla gönüllüsüyle Denizli’de faaliyetlerine başladı. Denizli’de temsil makamında bulunan 3 isimden birisi olan Didem Seçal, Haberci Kuş’a verdiği röportaj ile çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


UCİM Denizli İl Temsilcisi Didem Seçal; “Bizler her türlü çocuk ihmalinin ve istismarının karşısında duracağız” diyerek UCİM’in kuruluşundan ve faaliyetlerinden şu sözlerle bahsetti.


ÇOCUKLAR ARTIK ANLIYOR! SESSİZ KALMAYIN…

Çocuklar artık kendilerine hangi niyetle dokunulduğunun farkında. İyi niyetle yada kötü niyetle dokunan herkesin amacını anlayabiliyorlar. Bizlere de çocuklarımıza güvenmek düşüyor. Bizlerin öncelikli olarak ailelerimizden isteği, çocuklarına tam anlamıyla güvenmeleri ve onların hayatlarını önemli bir şekilde takip etmeleri. Çocuktur diyerek bazı şeylerin üstünün kapandığına çok şahit olduk. O senin amcandır, dayındır yapmaz. Annendir, babandır yapmaz. Öğretmenindir yanlış anlamışsındır diyerek geçiştirilen çok fazla çocuğumuz var. Lütfen çocuklarımızın söylediklerini dinleyip hayat standartlarında herhangi bir değişim var mı gözleyelim. Fiziksel yada duygusal değişimler bu tarz istismar durumlarının en büyük delili haline geliyor.


DAVALAR İHBAR HATTI ÜZERİNDEN GELİYOR

Davalarımız ihbar hattımız üzerinden geliyor. Bizler konunun doğruluğunu araştırıp teyit ettikten sonra hukuki süreci avukatlarımız ve gönüllülerimiz ile birlikte takip ediyoruz. İhbar hangi ilden geldiyse o ilin temsilcisi devreye giriyor ve gerekli tüm çalışmalar yapılıyor. Gerekirse çevre illerden de hukuki destek amaçlı avukat gönüllülerimiz davaları takip ediyorlar.


DENİZLİ’DE 1 DAVAYI TAKİP EDİYORUZ

Denizli’de şu anda takip ettiğimiz bir dava var. 15 yaşında bir çocuğumuz maalesef eniştesi tarafından istismara uğradı ve dava istinafta. Sürecin yakın takipçisiyiz. Avukat arkadaşlarımız ve UCİM ailesi olarak davaların peşini bırakmayacağız.


UCİM GÖNÜLLÜLÜK ESASIYLA ÇALIŞIYOR

UCİM’e ve faaliyetlerimize destek göstermek isteyen her Denizlili vatandaşımızı önleme merkezimize davet ediyorum. Bizler gönüllülük esasıyla çalışıyoruz. Ve bu anlamda destekleriniz bizler için çok önemlidir.