TÜRK-İŞ DENİZLİ; GELİN BU YANLIŞTAN VAZGEÇİN

  • 05 Kasım 2020 - 14:46
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Türk-İş Denizli’de yaptığı basın açıklaması ile meclise getirilen yeni torba yasaya tepki göstererek bu yanlıştan vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Türk-İş Denizli Temsilcisi Yakup Çetin, “Bu düzenlemeye karşı yanıtımız mücadele olacak demiştik. Dediğimiz gibi mücadelemizi büyütüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk-İş Denizli Temsilciliği Bürosunda açıklama yapan Çetin, “Bu köleleştirme paketine karşı sürdürdüğümüz mücadelede artık yalnız olmadığımızı biliyoruz. İki gün önce Hak-İş ve DİSK ile ortak çalışma yaptık. Yaptığımız ortak açıklama ile Türkiye işçi sınıfının temel hakları söz konusu olduğunda, nasıl bir arada ve dayanışma içinde bir araya geldiğini gösterdik” diye konuştu.

“EMEKÇİLERİ DAHA FAZLA GERMEYİN!”

“Bu düzenlemeyi TBMM’ye getirenlere, getirilmesine sebep olanlara tekrar sesleniyoruz” diyen Çetin; “Bu yanlıştan vazgeçin. Vazgeçin ki arkanızda kötü bir miras bırakmayın. Salgınla, geçim sıkıntısıyla, işsizlikle, doğal afetlerle başa çıkmaya çalışan emekçileri daha fazla germeyin. Enerjinizi kayıt dışı çalışmayı ortadan kaldırmak için harcayın” sözleriyle meclise gelen düzenlemeden vazgeçilmesi çağrısı yaptı.

“MESAİ ÇIKIŞLARINDA ALKIŞLI PROTESTO İLE İLK MESAJIMIZI VERİYORUZ”

Mücadeleden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Çetin; “Bu akşam ülke genelinde, mesai çıkışında alkışlarla bu paketi protesto ederek ilk mesajımızı veriyoruz! Bu köleleştirme paketi geri çekilmezse neler yapabileceğimizi herkese gösteririz. Yaşasın ekmek, barış, özgürlük mücadelemiz” dedi.