TUNÇ SOYER BOZKURT’TUN KALBİNİ FETHETTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Köy-Koop Başkanı Neptün Soyer, kardeş belediye Bozkurt’u ziyaret etti. Bozkurtlular’ın büyük ilgi ve sevgiyle karşıladığı Başkan Soyer, Bozkurt’un adeta kalbini fethetti.

  • 06 Temmuz 2021 - 22:27
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

İZMİR’DEN BOZKURT’A 25 MİLYONLUK BELEDİYE BİNASI

2019 yılında Bozkurt’ta meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde Bozkurt Belediyesi Hizmet Binası ciddi hasar almış ve neredeyse kullanılamaz hale gelmişti. Deprem sonrasında Bozkurt Belediyesi binasının hizmet üretemeyecek bir şekilde yara aldığını öğrenen Başkan Soyer, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik’i arayarak, belediyenin bu şartlar altında hizmet vermesinin oldukça zor olacağını, Bozkurt halkının daha iyi bir bina ile daha iyi hizmet alması gerektiğini belirtmiş ve “Büyükşehir meclisimize danışacağım. İzmir olarak size 8 şiddetinde bir depremde dahi sarsılmayacak, nikah sarayından toplantı salonlarına, her şeyiyle modern, Bozkurt’a yakışır bir hizmet binası yapmak istiyoruz” demişti.

BAŞKAN SOYER: BİRSEN ÇELİK’İN VARLIĞI BİZE EGE’DE GÜVEN VERİYOR

Bozkurt’ta esnafları ziyaret eden Başkan Soyer’e ilgi büyük oldu. Deprem sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bozkurt’a yaptığı araç ve bina desteği için bütün Bozkurtlular Başkan Soyer’e teşekkür etti, yanında yürüdü. 

Birsen Çelik’in üreten belediyecilik anlayışıyla, tarım ve hayvancılık alanında yaptığı çalışmaların çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Soyer, “Birsen Çelik’in varlığı bize Ege’de güven veriyor. Burada zor şartlar altında hayata geçirdiği hizmetler sadece Denizli ve İzmir için değil, bütün ülkemiz için çok önemli. Bozkurt için bir şeyler yapabiliyor olmaktan çok mutluyuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bütün gücümüz ve ekiplerimizle her zaman Bozkurt halkının ve Birsen Çelik’in yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN ÇELİK: TUNÇ SOYER, TÜRKİYE’YE YEREL YÖNETİMLERDE YENİ BİR VİZYON KATTI

Başkanlar, yeni yapılacak olan belediye binasında incelemelerde bulunduktan sonra Bozkurt Kadın Girişimci Kooperatifi’ne giderek burada Bozkurtlu kadınların el emeğiyle ürettikleri ürünlerin standlarını gezdiler. Yoğun bir kalabalığın eşlik ettiği Kooperatif’te misafirlere Bozkurt’un yöresel yemekleri olan cızlama, dolama, katıklı dolma, armut turşusu ve Muhacir somunu ikram edildi.

Tunç Soyer’in Türkiye’ye yeni bir yerel yönetim vizyonu kattığını belirten Başkan Çelik, “Tunç Başkanımız’ın Bozkurt için yaptıklarını halkımız asla unutmayacaktır. Dar günümüzde bizlere hemdert olan İzmir Büyükşehir Belediyemiz, bu ülkede hala dayanışma ruhunun, kardeşliğin ve sevginin solmadığının en büyük nişanesi oldu. Maddi ve manevi anlamda, Bozkurt halkına sundukları destekler için Tunç Başkanıma ilçem ve belediyem adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. O artık bizim için bir Bozkurtlu’dur. Onu Bozkurt’un öz evladı olarak kabul ediyoruz” dedi. 

Bozkurt Belediyesi makam odasında karşılıklı hediye takdiminin ardından İzmir’e gitmek için yola çıkan Başkan Soyer, Bozkurt halkının gösterdiği bu büyük ilgi ve sevgi için teşekkürlerini iletti ve temel atma töreninde tekrar buluşmak ümidiyle veda etti.   



Haber Foto Galeri