TÜBAKKOM TOPLANTISINDA DEPREM SONRASI KADIN HAKLARI SORUNLARI MASAYA YATIRILDI

TÜBAKKOM 15. Dönem 2. Genel Üye Toplantısı, Denizli Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Seher Aydemir ve Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Merve Öğüt'ün de katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, depremden etkilenen illerin kadın haklarına yönelik sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

  • 18 Haziran 2023 - 22:48
  • Son Güncelleme : 18 Haziran 2023 - 22:55

Denizli dahil olmak üzere 11 ilin Baro Kadın Hakları Komisyon ve Merkez temsilcileri, toplantıda söz alarak konuşmalar yaptı. Konuşmacılar, depremden sonra ortaya çıkan başlıca sorunların; barınma, çadırkent ve konteyner kentlerde aile içi şiddet vakalarının artması, 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanamaması, kadınların güvenlik sorunları, AFAD tarafından sağlanan destek ve yardımların çoğunlukla erkeklerin hesabına yatırılması nedeniyle kadınların bu desteklerden yoksun kalması ve eşleri tarafından ekonomik şiddete maruz kalması, denetim eksikliği nedeniyle uyuşturucu kullanımının artması, okulların açılmaması sonucu eğitim haklarından mahrum kalınması, barınma sorunu yaşayan kadın avukatların mesleklerini icra edememeleri ve desteklerin yetersiz kalması olduğunu dile getirdiler.


Toplantıda ayrıca Baroların Kadın Hakları Komisyon ve Merkezlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri de ele alındı.


Son olarak, 6284 Sayılı Kanun'un tartışmaya açılmasının kabul edilemez olduğu, Anayasa değişikliğinde kadın hakları kazanımlarından taviz verilmeyeceği vurgulandı. Bu bağlamda Anayasa değişikliğinin her aşamasının yakından takip edileceği ve İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girene kadar savunulmaktan vazgeçilmeyeceği bir kez daha vurgulandı.