TOKİ OKULUDA YAPILAN BAĞIŞLAR NEREYE HARCANDI?

Denizli'nin TOKİ Ortaokulu ve TOKİ Şehit Armağan Akman İlkokulu, Eylül-Ekim 2021 tarihlerinde bir hayırsever tarafından okulun ihtiyaçları için yapılan bağışla ilgili flaş bir iddiayla gündeme geldi.

  • 21 Aralık 2023 - 01:55
  • Son Güncelleme : 21 Aralık 2023 - 01:59

Hayırseverin katkısının bir kısmının, okul müdürü tarafından döviz alımı ve kendi hesabında tutma eylemiyle ilgili ortaya atılan bu iddia, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası Denizli İl Temsilciliği tarafından dile getirildi.

Sendikanın açıklamasına göre, okul müdürü, yardım parasının bir kısmıyla fotokopi makinesi alındığını, geri kalanıyla ise "döviz yaptığını" itiraf etti. Ancak, bu paraların okul aile birliği hesabına kaydedilmediği ve müdürün, tepkilerin artması üzerine parayı okul hesabına aktardığı iddia edildi.

Eğitim Gücü Sen Denizli İl Temsilciliği tarafından Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunulan şikayet dilekçesinde, TOKİ Ortaokulu ve TOKİ Şehit Armağan Akman İlkokulu eski müdürünün hayırsever yardımının okul aile birliği hesabına kaydedilmediği belirtildi. Ayrıca, yardımın geldiği tarihlerden bu yana, yeni bina inşaatı tamamlandığı halde gözle görülür bir iyileştirmenin yapılmadığı öne sürüldü.

Geçen hafta yapılan yazılı basın açıklamasının ardından, TOKİ Ortaokulu'nun yeni binaya taşınmasıyla ilgili öğretmenler, yapılan yardımın akıbetini sorguladıklarında, okul müdürünün "Okulun hesabına aktardım" ifadesi kullanıldı. Ancak sendikanın iddiasına göre, paranın Okul Aile Birliği hesabında olması gerekirken müdürün "Döviz aldım" demesi ve bu parayı şahsi hesabında tutup daha sonra okul hesabına aktarması hukuki açıdan uygun değildir.

Tüm bu iddiaların üzerine, sendika tarafından soruşturma talebiyle Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunulan 92351660 sayılı şikayet dilekçesi, 19 Aralık 2023 tarihinde teslim edildi.