SAĞLIKTA ŞİDDETİN ARDINDAN: BABADAĞ'DA TACİZ ŞÜPHELİSİ YENİDEN HAPİSTE

Başlık: Denizli'nin Babadağ İlçesinde Sağlık Taraması Görevlisine Yapılan Taciz Olayında Gözaltına Alınan Şahıs Tekrar Tutuklandı

  • 21 Aralık 2023 - 01:49
  • Son Güncelleme : 21 Aralık 2023 - 01:52

Denizli'nin Babadağ ilçesinde gerçekleştirilen sağlık taraması sırasında, görevli ebe tarafından tacize uğradığı iddia edilen şahıs, ilk olarak gözaltına alınmış, ancak daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak, bu salıvermenin büyük tepki çekmesi üzerine Sağlık Bakanlığı avukatları ve Sarayköy Cumhuriyet Başsavcılığı devreye girdi.

Bakanlığın ve savcılığın müdahalesi sonucunda, şahıs hakkında tekrar yakalama kararı çıkarıldı. Kısa bir süre içinde yakalanan şahıs gözaltına alındı ve yaşanan adli süreç sonrasında cezaevine gönderildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili bir açıklama yaparak süreci şu şekilde aktardı: “Denizli'nin Babadağ ilçesinde bir sağlık taraması sırasında, görevli ebe arkadaşımızın kendisini taciz ettiğini bildirdiği şahıs gözaltına alınmış, ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.” Bakan Koca, karara Sağlık Bakanlığı avukatları aracılığıyla itiraz ettiklerini belirterek, “Sağlık Bakanlığı avukatı ile Sarayköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edilmesi üzerine, yakalama kararı çıkarılmış ve şahıs gözaltına alınarak cezaevine gönderilmiştir. Sağlıkta şiddet suçu cezasız kalamaz” ifadelerini kullandı.