TARİHİ HULİSİ ORAL EVİ TEHLİKE SAÇIYOR: GÜVENLİK ÇEMBERİ ALINDI

Denizli’de Hulisi Oral Evi İçin Güvenlik Çemberi

  • 10 Haziran 2024 - 20:02
  • Son Güncelleme : 10 Haziran 2024 - 20:08

Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda büyük bir yangın geçiren ve aldığı hasar nedeniyle yıkılma tehlikesi bulunan Hulusi Oral Evi için önemli güvenlik önlemleri aldı. Tarihi yapı, etrafındaki bölgeye zarar vermemesi için güvenlik çemberine alındı.

2020 yılında çıkan yangından sonra mirasçıları tarafından kaderine terk edilen Hulusi Oral Evi, çevresinde yaşayanlar ve gelip geçenler için tehlike arz ediyordu. Büyükşehir Belediyesi, bu tehlikeyi önlemek adına binanın çevresinde ciddi güvenlik tedbirleri aldı.

Belediye, geçmiş yıllarda şehir dışında yaşayan mirasçılarla evin kamulaştırılması ve restorasyonu konusunda girişimlerde bulunmuştu. Ancak varislerin yüksek rakamlar talep etmesi nedeniyle bu çalışmalar sonuçsuz kalmıştı. Bu sebeple tarihi evin restore edilmesi mümkün olamamıştı.

Hulusi Oral Evi, Denizli’nin en güzel sivil mimari örneklerinden biri olmasının yanı sıra kent belleği açısından da büyük bir değer taşıyor. Tarihi yapının geleceği hakkında belirsizlik sürerken, belediyenin aldığı güvenlik önlemleri çevre sakinlerine bir nebze olsun rahatlık sağladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu tür tarihi yapıların korunması ve yaşatılması adına çalışmalarını sürdüreceğini belirtti. Ancak, Hulusi Oral Evi gibi değerli yapılar için mirasçılarla anlaşma sağlanmasının önemi bir kez daha gözler önüne serildi.