TAHKİM KURULU KARARINI VERDİ MERKEZEFENDİ BASKET SÜPER LİG'DE

Türkiye Basketbol Federasyonu Tahkim Kurulu, teminat mektubu sunmadığı gerekçesi ile ING Basketbol Süper Ligi'ne alınmayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'in itirazını kabul etti. Denizli temsilcisi yeni sezonda Süper Lig'de mücadele edecek.

  • 04 Eylül 2020 - 13:13
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Geçtiğimiz günlerde Bandırma İhtisas Kulübü'nün Basketbol Süper Lig'den çekilmesi ile Merkezefendi Basket BSL'ye başvurmuştu. Başvuran tek takım olması nedeniyle BSL'de mücadele etmesi beklenen Merkezefendi Basket Türkiye Basketbol Federasyonu'nun flaş kararı ile lige kabul edilmemişti.

Merkezefendi Basket Başkanı Veli deveciler basın açıklaması düzenleyerek TBF'nin kararına tepki gösterdi ve kararı Tahkim Kurulu'na taşıyacaklarını söylemişti.

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ise teminat mektubunu gerekçe göstererek takımın Süper Lig'e alınmadığını söyleyi Merkezefendi Basket yöneticilerini 'Beceriksiz yöneticiler' olarak nitelendirmişti. TBF'nin kararına göre lig 15 takımla  oynanma kararı alındı.

TAHKİM KURULU MERKEZEFENDİ BASKET'İN İTİRAZINI KABUL ETTİ

Tahkim Kurulu bugün kararını verdi. Alınan karara göre Merkezefendi Basket'in itirazı kabul edildi. Merkezefendi BAsket BSL'nin 16. takımı oldu.

Tahkim kararının ardından açıklama yapan kulüp başkanı Veli Deveciler "Haklı bir mücadeleye girişmiştik, sonucunu aldık. Çok mutluyuz. Tahkim kararı beklediğimiz bir sonuçtu. Daha önce yaptığımız açıklamada da bunu belirtmiştik. Denizlimizi Süper Lig'de teslim edecek olmaktan gurur duyuyoruz.

Tahkim Kurulu tarafından alınan kararı memnuniyetle karşılıyoruz. Kulübümüzün 2018 yılında kuruluşundan bu yana katkı koyan herkesin emeği ve becerisi tasdik edilmiştir. Denizli, Basketbolu seviyor ve bunun için mücadele ediyor. Bu süreçte bize destek veren ve yanımızda duran tüm Denizli’li hemşehrilerimize teşekkürlerimizi borç biliriz.Gelişmeleri tüm şeffaflığıyla basketbolseverlerle paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.