SOKAK HAYVANLARI BARINMA, REHABİLİTASYON MERKEZİ AÇILIYOR

Sokak hayvanlarının daha modern ve konforlu bir tesise kavuşması için hayata geçirilen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nın açılış töreni Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla 1 Şubat Cuma günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

  • 30 Ocak 2019 - 10:54
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı’nın kapasitesinin artırmak ve sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bir süre önce hizmet vermeye başlayan Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nın açılış töreni gerçekleştiriliyor. 5 yıldızlı tesisin açılışı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla 1 Şubat 2019 Cuma günü saat 11:00’de yapılacak. Türkiye'nin en büyüklerinden biri olan 5 yıldızlı modern tesisin açılış törenine tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

Türkiye'de parmakla gösteriliyor

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tesisin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde hizmet vermeye başladığını ifade etti. Türkiye’de parmakla gösterilen sayılı tesislerinden birini Denizli’ye kazandırdıkları için büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Osman Zolan, "Denizlimizde yaşayan sokak hayvanlarının tedavisi ile hasta, sakatlanmış veya bakıma muhtaç olanlarının rehabilitasyonunu yapmaya başladığımız tesisimizin açılışını Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin teşrifleriyle gerçekleştireceğiz. Bu büyük tesisimizin açılış programına tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum" diye konuştu.

Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen sokak hayvanlarına öncelikle ilk kabul noktasında tarama yapılıyor. Tarama sonrası hastalar ve bakıma ihtiyaç duyulan hayvanlar ayrılarak, gerekli tedavi, ameliyat ve rehabiliteleri gerçekleşiyor. Serbest gezi alanlarının da yer aldığı tesiste yavrulu hayvanlar ayrı bir bölümde tutularak, diğer büyük hayvanların arasında ezilmelerinin önüne geçiliyor. Kedi ve köpek pansiyonunun bulunduğu tesiste ayrıca eğitim çalışmaları da yapılıyor. Sokak hayvanlarının sahiplendirildiği komplekste sokak hayvanları ile vakit geçirmek isteyen vatandaşlara da imkan sağlanıyor.