SOKAK DOSTLARI İÇİN SOKAĞA ÇIKTILAR

Denizli’de hayvan dostları, gönüllüler Çınar Meydanı’nda basın açıklaması yaparak hayvanlara yönelik katliam ve zulümlere tepki gösterdi. Açıklamaya ADD, ÇYDD, Denizli EYT Derneği, Denizli Veteriner Hekimleri Odası, hayvan dostları dernek ve örgütlerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri de destek verdi. Açıklamayı grup adına Nuray Sürücüoğlu okudu.

  • 11 Aralık 2022 - 16:24
  • Son Güncelleme : 11 Aralık 2022 - 16:36

Sokak hayvanlarının sahipsiz olmadığının altını çizen Sürücüoğlu açıklamasında, “Kanlı bir şer çetesi zavallı sokak köpeklerine ‘toplatılıp öldürülsünler’ diye savaş açmış durumda. Devletin ilgili kurumları ise, sokak hayvanları sorununun tek sebebi̇ bakımevi̇ kurmayan kısırlaştırma yapmayan belediyeler olmasına rağmen, bazı siyasilerin ve odakların etkisi ile hedefe, hayvanların toplatılması ve öldürülmesini koymaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. Gönüllülerin taleplerinin dikkate alınmadığına dikkat çeken Sürücüoğlu, “Sayın Bakan Vahit Kirişçi’ye defalarca çözüm sürecinde STK’ların gönüllülerin görüşlerini alması çağrımız dikkate alınmadı. Cumhurbaşkanımızın örnek gösterdiği Konya Büyükşehir Belediyesinde köpeklerin kafalarına küreklerle vurularak öldürüldüğü görüntüler yurt çapında büyük infiale sebep oldu. Belediyelerin görev ihmallerinin bedelini, “belediyeler kısırlaştırma yapmadığı için bu dünyaya kendi iradeleri dışında gelen” hayvanlara ödettirmeyeceğiz. Sonuna kadar hayvanların yaşam hakları için mücadele edeceğimizi gerek kurumlara ve gerekse köpekler öldürülsün diyen kanlı şer odaklarına buradan bir kez daha haykırıyoruz” dedi.  


KONYA'DA YAŞANAN KATLİAMI KÜREKLE PROTESTO ETTİ

Eyleme katılan hayvanseverlerden birisi ise elinde kürekle gelerek Konya'da yaşanan hayvan katliamına dikkat çekmek istedi. Yaşanan katliama dair haykıran hayvansever kürekle hayvan öldürmek nedir diyerek haykırdı.


MERHAMET SOKAKTA BAŞLAR

Açıklamanın ardından söz alan Bülent Gökçe, destek veren sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederek, yerel yönetimlerin ve kamu kurumlarının sorumluluğuna dikkat çekti. Gökçe, hayvan haklarına yönelik etkin bir yasa için tüm hayvan dostlarına ve gönüllülerine ortak mücadele desteği istedi. Gökçe aynı zamanda; "Merhamet sokakta başlar. Sokakta merhameti olmayanlar 6 yaşında çocukları gelin ederler. Lütfen merhametli ve vicdan sahibi insanlar olarak hep beraber hareket edelim" çağrısında bulundu.