ŞENİZ DOĞAN: BİZİM SOL BİR İKTİDARA İHTİYACIMIZ VAR

Sol Kültür Merkezi’nin açılışında konuşan Mekezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan; “Aslında acilen bizim sol bir iktidara ihtiyacımız var. İnşallah bunu da 14 Mayıs’ta hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.

  • 01 Nisan 2023 - 20:48
  • Son Güncelleme : 01 Nisan 2023 - 21:04

Merkezefendi Sol Kültür Fakir Baykurt Kitaplığı, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve ünlü oyuncu Cengiz Bozkurt’un katılımıyla açıldı. Sol Kültürün açılışında bir konuşma yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, mahallelerin önemine dikkat çekerek, “50 mahallemiz var, bugüne kadar 15 mahallemizde eskiden Halk Evleri vardı ya, işte o kültürü mahallelerimizde yaşatmaya çalışıyoruz” dedi


DOĞAN: SOL KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞTIRMAK GEREK

Şeniz Doğan, Sol Kültür Merkezi’nin kıymeti ve öneminin kendileri için çok farklı olduğunu belirterek, “Biz kültürü, sanatı ve bilimi 2019’dan itibaren Merkezefendimizde yerleştirmeye, yaygınlaştırmaya, anlatmaya kimseye mesafe koymadan elimizden geldikçe çalışma arkadaşlarımız ile birlikte bir adım öteye taşımaya çalıştık. Bu gün burada açacağımız Sol Kültür’ün hem bilim anlamında, hem kültür anlamında hem tarih anlamında çok şey katacağına inanıyorum. Bu gün ilk yerimizi açıyoruz, umut ediyorum ki Merkezefendi Belediyemizin desteği ile farklı mahallelerimizde de açarak sol kültürü yaygınlaştırmak istiyoruz.  Bizim buna ihtiyacımız var. Aslında acilen bizim sol bir iktidara ihtiyacımız var. İnşallah bunu da 14 Mayıs’ta hep birlikte gerçekleştireceğiz.” dedi.


BOZKURT, BİZİM NEFES ALMA NOKTALARIMIZ

Açılışa katılan tiyatro oyucusu Dayanışma Gönüllüsü Cengiz Bozkurt’ta konuşmasında Sol kültür Merkezlerinin toplumun nefes alma noktaları olduğunu söyleyerek, “Böyle kültür merkezlerinin açılmalarını biz çok önemsiyoruz. Bunlar bizim için nefes alma noktalarımız. Mahallelerde açılan bu merkezlerde okuyan, araştıran, sorgulayan ve iradesine sahip çıkan gençler yetiştirilmesini diliyorum.” dedi. Açılışı çocuklarla birlikte yapan Başkan Doğan ve Cengiz Bozkurt, Kültür Merkezinde açılışa katılanlarla minik bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Yorumlar (1)

  1. Şeniz doğan
    • 03 Nisan 2023 - 09:38

    Şeniz doğan solcu mu? :)