ŞEHRİ KATLEDİLEN KADINLARIMIZIN İSMİYLE DONATTILAR

CHP Denizli Gençlik Örgütü, Denizli'de farkındalık yaratacak bir etkinliğe imza atarak İstanbul Sözleşmesi'ne destek sundular.

  • 08 Ağustos 2020 - 17:01
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli'de CHP'li gençler bir gecede tüm sokakları katledilen kadınların ismiyle donattı. İsimleri siyah arka plan üzerinde beyaz yazı ile görselleştiren gençler şehrin dört bir yanında bir çok alana görselleri yapıştırarak İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıktı. Gençlerin isimleri yapıştırdığı alanlarda ise vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Katledilen kadınların isimleri sokakları kapladı...

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu; "Sürekli artan kadın cinayetlerine karşı,  Akp iktidarı adeta 3 maymunu oynadığı bu günlerde, farkındalık yaratmak için Denizli'mizin belirli bölgelerinde afiş çalışması yaptık. Çalışma sırasında halkımız tarafından tebrikler, olumlu yorumlar ve bu artışın sitemlerini duyduk. Barkodlu sistemle İstanbul sözleşmesinin maddeleri ve önemini anlatan afişlerimiz de anlatmaya çalıştığımız gibi tek bir kadının daha hayattan koparılmasına artık tahammülümüz yok. Kadın cinayetleri politiktir. Gecenin geç saatlerine kadar emeği geçen yoldaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim" dedi.