METEOROLOJİ SÖYLEDİ AFAD UYARDI

Sıcak günlerin ardından Denizlililerin yüzünü güldüren haber meteorolojiden geldi. Yağışlı havanın geleceğini duyuran meteorolojinin ardından kritik bir uyarıda AFAD'dan geldi.

  • 08 Ağustos 2020 - 17:35
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de termometrelerin 36 dereceye kadar çıktığı hafta sonundan güneşli bir hava hakim olacak. Termometreler en yüksek 36 en düşük 22 dereceyi gösterecek.

9 Ağustos Pazar günü ise Denizli2ye yağmur yağması bekliyor. Sıcak geçen hafta içinin ardından gelmesi beklenen yağmurla Denizlililer serinleyecek. Pazar günü sıcaklık en fazla 33 dereceye kadar yükselirken en düşük 22 derece olacak.

AFAD'DAN KRİTİK UYARI

AFAD Denizli için sel, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu uyarısında bulundu. AFAD'dan yapılan açıklmaya göre; Denizli'de görülecek gökgürültülü sağanak yağış, fırtına ve yıldırım düşme ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Son degerlendirmelere gore; İlimizde görülecek gök gürültülü sağanak yağışların 12:00 ile 20:00 saatlerinde yerel kuvetli (21/50mm) beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.