SAYGISIZLIK VE NANKÖRLÜKTÜR

AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin meclis konuşmasında “AK Parti’den önce kadının adı yoktu” demesi üzerine gelen tepkilere bir yenisi de CHP Denizli İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan geldi. İl Kadın Kolları Başkanı Zengin’in sarfettiği sözler için “Düpedüz saygısızlık, nankörlüktür” dedi.

  • 27 Haziran 2020 - 08:44
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, geçtiğimiz günlerde meclis konuşmasında söyledikleri ile tepkileri üzerine çekti. Tokat Milletvekili olan Zengin’in “AK Parti’den önce kadının adı yoktu” demesi üzerine Türkiye’nin dört bir yanından kadınlar bu sözlere tepki gösterdi. Bu tepkilere bir yenisi daha CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan geldi.

CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı bugün İl Binası’nda yaptıkları basın toplantısı ile sert bir açıklama gerçekleştirdi. İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Kocabay açıklama yaparak “Bizim ülkemizde birçok Batı ülkesinden daha önce Atatürk tarafından kadınlara çeşitli haklar verilmiştir. Kadınların toplum içinde erkekler ile eşit olarak yerlerini almaları bir uygarlık aşamasıdır ve Atatürk Devrimlerinin en önemli gelişmelerinden biridir” dedi.

"KENDİ SEÇMEMİNİNE HAKARETTİR"

Cumhuriyet’in ilanı ile Tüekiye’de kadınlara tanınan hakları sıralayan Kocabay “Tüm bu yapılanları görmezden gelen AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in "AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu Türkiye’de" şeklindeki sözleri düpedüz saygısızlık ve nankörlüktür. Kadının el üstünde tutulduğu Atatürkçü yapıdan ne kadar uzak olduğunun da bir göstergesidir ayrıca kendi seçmenine de hakarettir.

Bu kazanılmışlıkları görmezden gelmek AK Parti gelene kadar geçen 97 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde alanında birçok başarılar elde etmiş kadınlarımızı yok saymaktır” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ’NİN KADINI YÜCELTMESİ KORUMASI BU MUDUR?

AK Parti geldikten sonra kadın kelimesinin cinayetlerde, cinsiyet ayrımlarında ve aşağılamalarda daha çok ön plana çıktığını söyleyen Kocabay “2016’da 329; 2017’de 409; 2018’de 440 ve 2019 yılında 474 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Oysa, Ak Partinin iktidara geldiği 2003 yılında bu sayı 83’tü. Görüldüğü gibi 16 yıldaki dehşet verici artış yüzde 471 civarındadır” dedi. Kocabay açıklamasında “AK Parti’nin kadını yüceltmesi koruması bu mudur?” sorusunu sordu.

"KADINLARI TEMSİL ETTİKLERİNİ DÜŞÜNMESİNLER"

AK Parti döneminde “Kız mıdır, kadın mıdır?”, “Ben zaten erkek kadın eşitliğine inanmıyorum”, “Evdeki işler yetmiyor mu?”, “Hamile kadınların sokakta gezmesi doğru değil”, “Gecenin o saatinde dışarda ne işi var”   gibi sözlerin söylendiğini belirten Kocabay açıklamasını şu ifadeler ile sonlandırdı;

“Şiddete karşı kararlı duruş sergilenmemiş ve engelleyici yasalar çıkartılmamıştır. Cumhuriyet ve devrimlerini özümsemeyenler, kendi kimlik karmaşası içinde olanlar, Milleti ve hatta kadınları temsil ettiklerini düşünmesinler. Kadının bir ayrıcalığa, sınıfa ve özel bir sıfata ihtiyacı yoktur.”