SARUHAN'DA ADAYLIĞINI AÇIKLADI!

CHP'li Osman Saruhan'da Merkezefendi Belediyesi için aday adaylığını açıkladı.

  • 30 Kasım 2023 - 19:13
  • Son Güncelleme : 30 Kasım 2023 - 19:21

CHP'nin tanılan isimlerinden Osman Saruhan'da Merkezefendi Belediyesi için aday adaylığını açıkladı. Saruhan başvurusunu CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan'a vererek yola çıktığını duyurdu.

OSMAN SARUHAN KİMDİR?

1979 yılında Denizli Mali Müşavir bir baba ve banka çalışanı bir annenin oğlu olarak dünyaya geldi. Aslen Çal Süller’li. İk orta ve lise öğreninimi Denizli’de tamamladıktan sonra; Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliğinden mezun oldu. Halen Pamukkale Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümünde öğrenimime devam etmekte. Evli öğretmen bir eşi ve 13 yaşında erkek çocuğu var.

SİYASİ HAYATI

Siyasete 1999 yılında üniversite öğrenimim devam ederken Üniversite içerisindeki Atatürkçü Düşünce Klubü kurucu üyeliği ile başlayıp aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olarak 1999 2007 yılları arasında Gençlik örgütlerinde yönetici olarak devam etti. 2009 yılına İl Genel Meclisi üyesi adayı oldu. Yine 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Bir sonraki dönemde 2013 2015 yılları arasında Tekrar İl yönetim kurulunda örgütlerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevini ifa etti. Bu süreçte Cumhuriyet Halk Evleri kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2019 yılında ise Merkezefendi İlçe Başkan adayı oldu.

Halen inşaat, mühendislik ve gayrimenkul değerleme şirketimde inşaat mühendisliği yapmaya devam etmekte.

Denizli Ticaret Odası, Denizli Atatürkçü Düşünce Derneği’nde üyelikleri devam etmekte.