SARAYKÖYLÜ TAKSİCİ İNSANLIK DERSİ VERDİ

Sarayköy ilçesinde bir taksici esnafının yaptığı hareket mesleğin adını kötüye çıkaranlara tokat gibi bir cevap oldu.

  • 25 Kasım 2019 - 11:00
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Sarayköy ilçesi Garaj Taksi durağında hizmet veren 28  yaşındaki Ali Çalışkan isimli taksici esnafı geçtiğimiz haftalarda yaptığı iyilikle hem insanlığının hem de esnaflığının ne kadar düzgün ve güzel olduğunu gösterdi.  Sarayköy’de bulunan bir termal otele  ailesiyle tatile gelen bir gurbetçi  otogardan   Çalışkan’ın taksisine bindi, Çalışkan aileyi otele bıraktı ardından dönmek istediklerinde de hizmet vermek için  kartını bıraktı. Tatili biten aile havaalanına gitmek istedikleri için Çalışkan’ı aradı ve bunun ardından Çalışkan, otele giderek aileyi aldı. Sarayköy’den Çardak Havaalanına giden aile inerken taksinin ücretini ödedi. İşte Çalışkan’ın örnek davranışı bundan sonra gerçekleşti.

“FARK EDER ETMEZ HEMEN AİLEYE ULAŞTIM”

Meydana gelen olayı gazetemize anlatan  Ali Çalışkan ise bundan sonra olanları şöyle aktardı. “Ailede kartım olduğu için havaalanına gitmek isteklerinde beni aradılar, gittim aldım aileyi otelden götürdüm, inerken ücretlerini ödediler, müşterinin yanında ayıp olmasın diye parayı saymam, dönüş yolunda saydım parayı bir baktım almam gerekenden  500 TL fazla para var, ödemeyi Euro olarak yaptıkları için onlarda fark edememiş sanırım, belki uçakları hemen kalkacaktır falan diye aramadım mesaj attım bende, paranız fazla bunu size ulaştırmak istiyorum bana bir hesap numarası gönderin diye, ardından işte hesap numarası gönderdiler bende hesabımdan hemen paranın kalan kısmını gönderdim onlara.” Dedi.

“HARAM BİR KURUŞTA GÖZÜMÜZ YOK”

Yaptığı hareketin onun için neden bu kadar önemli olduğunu anlatan Çalışkan sözlerine şu şekilde devam etti “Bugüne kadar boğazımızdan haram lokma geçmedi ki bundan sonra geçsin.  Dürüstlüğümüzle bugünlere geldik bundan sonrada böyle gitmesini istediğim için bu tür  bir hareket yaptım. İşte haberlerde duyuyoruz taksici  şunu dolandırdı bunu dolandırdı diye, ben bu meslaktaşlarımın haberlerini okuyunca üzülüyorum ama bu olaylar bütün taksici esnafına mal edildiğinde daha çok üzülüyorum. Her meslekte olduğu gibi bizim meslekte de maalesef bazı art niyetli insanlar çıkabiliyor, ama bizim büyük çoğunluğumuz dürüst, kimsenin bir lirasında gözü olmayan helalinden para kazanmak için çalışan insanlardan oluşuyor.” İfadesini kullandı.

Olayın ardından daha sonra aynı kişiyle telefonda görüştüklerini belirten Çalışkan yakın zamanda tekrar gelecekmiş, oturup bir çay kahve içeceğiz, bende o da bir kardeş bir ağabey kazanmış olduk bu olay vesilesiyle dedi.