SANCAR TEKRAR CHP'YE DÖNÜYOR!

Denizli'de CHP'den milletvekili seçildikten sonra yaşanan kumpas süreci nedeni ile partisinden istifa eden, Haşim Teoman Sancar dönmeye hazırlanıyor. Uzun süredir genel merkez ile teması devam eden Sancar'ın il başkanlığına üyelik başvurusu yaparak partiye döneceği öğrenildi.

  • 05 Mayıs 2022 - 17:33
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP kulislerinden edinilen bilgiye göre Haşim Teoman Sancar partiye dönmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl 28 Şubat 2021’de Sancar istifası ile gündem olmuştu. Kendisine şantaj yapıldığı ortaya çıkan Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar konuyu emniyet güçlerine bildirerek şikayetçi olmuştu. Sancar’ın şikayetinin ardından önce 6 kişi gözaltına alındı. Yargılamada ise Mahkeme, biri polis dört kişiye ayrı ayrı beş yıl beş ay hapis cezası ve 41 bin 660 lira para cezası verdi. Dört kişi, tutuklulukta geçirilen süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Firari S.S.’nin dosyası ise ayrıldı.

Sancar ise yaşanan gelişmelerin ardından partisinin arkasında durmadığını gerekçe göstererek istifa etmişti. Bir süredir bağımsız milletvekili olarak görev yapan Sancar'ın il başkanlığına başvurarak partiye yeniden üye olacağı öğrenildi.

Genel merkeze yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Denizli İl Başkanlığı üzerinden yapacağı başvuru ile yeniden CHP'ye dönmeyi planlayan Sancar'a 8 Mayıs 2022 günü yapılacak İl Danışma Kurulu toplantısında il başkanlığı tarafından parti rozeti takılacak.

kaynak: aynahaber.net