SAĞLIK-İŞ, PAÜ HASTANEDE TİS’İN ÜZERİNE EK PROTOKOL İMZALADI

Pamukkale Üniversitesi ile Sağlık-İş Sendikası arasında imzalanan TİS’in üzerine ek protokol yapıldı.

  • 10 Haziran 2023 - 19:27
  • Son Güncelleme : 10 Haziran 2023 - 19:32

Pamukkale Üniversitesi ile Sağlık-İş Sendikası arasında imzalanan TİS’in üzerine ek protokol yapıldı. PAÜ Hastanelerinde çalışan sağlık işçileri imzalanan ek protokol ile TİS’in üzerine ek kazanımlar elde etti.

Ek protokolde, 1 Ocak 2023 başlangıcı itibariyle imzalanan 2 yıllık TİS’in her 6 ayına ayrı ek zam ve çeşitli sosyal haklar yer aldı. Buna göre, TİS başlangıç itibariyle günlük taban ücretler brüt olarak 500 TL’ye yükseldi. Brüt ücretlerine ek olarak başka hiçbir ödemeyi etkilememek kaydıyla; temizlik ve hasta bakım grubuna yüzde 4, büro ve veri hazırlama ile güvenlik grubuna yüzde 5, yardımcı sağlık hizmetleri grubuna yüzde 7 oranında iş primi zammı uygulanacak.  

Brüt çıplak ücretlerine, yürürlük başlangıç tarihinden geçerli olmak üzere birinci yıl birinci altı ay için refah payı dahil yüzde 45 oranında zam yapılacak. Ancak, Türkiye İstatistik Kurumunun 2003=100 Temel Yılı Tüketici Fiyatları Türkiye Geneli Haziran 2023 indeks sayısının, Aralık 2022 indeks sayısına göre değişim oranının yüzde 45’i aşması halinde aşan kısmın tamamı, birinci yıl ikinci altı ay ücret zammı oranına ilave edilecek.

Birinci yıl ikinci 6 ay için yüzde 15, ikinci yıl birinci 6 ay için yüzde 10, ikinci yıl ikinci 6 ay için yüzde 10 zam yapılacak. Toplu İş Sözleşmesinden yararlanan işçilere sosyal harcamalarını karşılamak amacı ile aylık brüt bin 100 TL sosyal yardım ödemesi yapılacak. Ayrıca çalışma saatleri ve izinlerin düzenlenmesi, ilave tediye ve ikramiyelerle ilgili maddeler de ek protokolde yer aldı.

Kaynak: Evrensel / Denizli