SAĞLIK EMEKÇİLERİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ ÖNÜNDE VERGİDE ADALET İSTEDİ

Denizli'de SES Denizli Şubesi, Şoförler ve Otomobilciler Odası Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yaparak vergide adalet istedi. Türk Tabipler Birliği Aile Hekimliği Kolu ve SES Denizli Şubesi ortak açıklamasını Dr. Sevtap Demirci okudu.

  • 13 Mart 2024 - 13:19
  • Son Güncelleme : 13 Mart 2024 - 13:21

Sağlık emekçilerinin 14 Mart'ta gelir kaybıyla girdiğini belirten Demirci, "Şubat ayı vergi kesintileri nedeniyle yüksek enflasyona rağmen ücretimizde azalmalar olmaya başlayacak. Aralık 2023 tarihinde gerçek olmayan TÜİK enflasyon oranlarına göre yapılan ücret artışı Şubat 2024 enflasyon rakamlarına göre yaklaşık  yüzde 12 erime gösterdi. Bunun üzerine 2 gün sonra 15 Mart’ta alabileceğimiz Şubat ücretimiz yeni vergi dilimine girecek ve binlerce Aile Sağlığı Merkezi(ASM) çalışanın maaşlarında kayıplar başlayacak" ifadelerini kullandı.


"VERGİ DİLİMİ YÜZDE 15'TEN FAZLA OLMASIN!"

Maliye Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın taleplere sessiz kaldığını dile getiren Demirci, "İki yıl önce beyaz yürüyüşümüzün ardından beyaz reform ile vaat edilen müjdelerden biri de temel maaş artışı idi. Öncelikle kamuoyuna şunu hatırlatmak isteriz, biz Aile Sağlığı Merkezi çalışanları maaş değil ücret alıyoruz. Bu 2 yılda bırakın temel maaş artışını, aldığımız temel ücret azalırken teşvik, destek, ilave ödeme gibi şarta bağlı ek ödemeler ile bordromuz şişiriliyor" dedi. Dr. Demirci son olarak vergi kesintilerinin sabit kalması ve yüzde 15'ten fazla olmamasını istedi. 

SAĞLIK EMEKÇİLERİ GEÇİNEMİYOR

Açıklamanın ardından konuşan SES Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer, 14 Mart Tıp Bayramına ilişkin "Neyin bayramı? Randevu yok, ilaç yok, aşı yok! Sağlık emekçileri perişan, yorgun, geçinemiyor! Parasız sağlık hakkı tam olarak verilmiyor" diyerek ücretsiz nitelikli kamusal sağlık talebinin karşılık bulmasını istedi.